Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για εξαγωγή δύο αεροπλάνων στη Ρωσία χωρίς άδεια

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για εξαγωγή δύο αεροπλάνων στη Ρωσία χωρίς άδεια

Ο Ρώσος ολιγάρχης συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, μετά τις κυρώσεις κατά της Μόσχας – Μετά την αναγκαστική πώληση της Τσέλσι και το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων, τώρα έχει προβλήματα και με την αμερικανική πλευρά

abramobits
Στο στόχαστρο και των αμερικανικών αρχών τέθηκε ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς, που αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον Αμπράμοβιτς ότι εξήγαγε δύο αεροπλάνα αμερικανικής προέλευσης στη Ρωσία χωρίς την άδεια που απαιτείται, λόγω των κυρώσεων, που ήταν και η απάντηση της Δύσης στη ρωσική εισβολή.

Ειδικότερα, σε επιστολή απαγγελίας κατηγοριών, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς τον Φεβρουάριο όρισε τα παιδιά του ως δικαιούχους των «εικονικών οντοτήτων» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά ότι συνέχισε να τα ελέγχει ο ίδιος.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν  επιδιώκουν  την κατάσχεση των δύο αεροσκαφών, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα. Ωστόσο η κατάσχεση δεν έχει ακόμη γίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι από τις ΗΠΑ δεν έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις στον ολιγάρχη. 

Είχαν προηγηθεί κυρώσεις από Βρετανία και ΕΕ


Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν από τους πρώτους ολιγάρχες που επλήγησαν από τις κυρώσεις, τόσο της Βρετανίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ολιγάρχης αναγκάστηκε να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τσέλσι έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων λιρών, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε κανένα όφελος.

Επίσης, κατασχέθηκε η βίλα Château de la Croë, αξίας 108 108 εκατ. ευρώ στη Γαλλική Ριβιέρα, ενώ η Πορτογαλία μπλόκαρε την πώληση πολυτελούς κατοικίας αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της «ισχυρής πεποίθησης» ότι ανήκει στον ολιγάρχη.



Ειδήσεις σήμερα:

Εντολή Πούτιν για αποζημίωση 5 εκατ. ρουβλιών σε κάθε οικογένεια Ρώσου στρατιώτη που σκοτώνεται στην Ουκρανία



Bloomberg: Τουρκία και Ρωσία προωθούν συμφωνία για τη μεταφορά σιτηρών


Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περισσότερες και ισχυρότερες από τις ουκρανικές στο Σεβεροντόνετσκ, λέει ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης