Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περισσότερες και ισχυρότερες στο Σεβεροντόνετσκ, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περισσότερες και ισχυρότερες στο Σεβεροντόνετσκ, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο - «Κρατούμε, αλλά υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυροί»

zelensky_volod
«Δύσκολη» είναι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο.

Όπως ανέφερε, οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ανατολική πόλη Σεβεροντονέτσκ «κρατούν το έδαφος τους» παρά τις επιθέσεις από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι τελευταίες «υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυρές». Επίσης, σημείωσε ότι οι πόλεις Σεβεροντονέτσκ και η πόλη Λισιτσάνσκ «είναι νεκρές πόλεις σήμερα», είπε.

«Κρατούμε, αλλά υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυροί», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η ουκρανική διοίκηση «θα λάβει αποφάσεις ανάλογα με την κατάσταση». Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, 10.000-15.000 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται επί εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, ο Σεργκίι Γκαϊντάι δήλωσε πως η κατάσταση σε αυτή την πόλη έχει «επιδεινωθεί» για τον ουκρανικό στρατό, παρά την αντεπίθεση που εξαπέλυσε ανακτώντας τον έλεγχο της μισής πόλης.

Ο δήμαρχος του Σεβεροντονέτσκ, Ολεξάντρ Στριούκ, από την πλευρά του σημείωσε στο ουκρανικό πρακτορείο UNIAN ότι «η κατάσταση αλλάζει ανά ώρα» και ότι «οι έντονες οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη», καθώς και ανταλλαγές πυρών πυροβολικού.

«(Εμείς) έχουμε επικεντρώσει επαρκείς δυνάμεις και πόρους εκεί για να αποτρέψουμε τις επιθέσεις στην πόλη», είπε ο Στριούκ.




Ειδήσεις σήμερα:

Πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον - Μπορεί πραγματικά να «πέσει» ο πρωθυπουργός της Βρετανίας;


Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο έκλεισαν τον ενάεριο χώρο τους για τον Λαβρόφ - «Ο Satan 2 δεν θα ζητήσει άδεια πτήσης» απειλεί η Μόσχα


Μυστήριο για τον θάνατο του πρώην παίκτη του Πανιωνίου - Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης