ΗΠΑ: Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από την επίθεση στον Μουράτοφ

ΗΠΑ: Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από την επίθεση στον Μουράτοφ

Ανδρας στις 18 Απριλίου περιέλουσε με μπογιά που είχε διαλυτικό τον βραβευμένο  με Νομπελ Ειρήνης δημοσιογράφος - «Αυτό είναι για τα αγόρια μας» τους στρατιώτες, του είπε

muratov-1

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν πίσω από την επίθεση με μπογιά, που είχε διαλυτικό, κατά του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης το 2021, Ντμίτρι Μουράτοφ, στις 18 Απριλίου σε τρένο από τη Μόσχα στη Σαμάρα.

Αυτό εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών που επισημάνουν ότι ο δράστης ενεργούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας, χωρίς όμως να είναι σαφές ποιας.

Μετά την επίθεση ένα φιλορωσικό κανάλι στο Telegram ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό. Ηταν, όπως ισχυρίστηκαν μέλη του καναλιού, απάντηση για τα «ψέμματα σχετικά με τις σφαγές στη Μπούτσα».

muratov-3


muratov-2


Το περιστατικό, εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία, συνέβη το απόγευμα της 18ης Απριλίου. Ενας άνδρας πλησίασε τον Μουράτοφ και τον περιέλουσε με κόκκινη μπογιά, που περιείχε και διαλυτικό. «Μουράτοφ, αυτό είναι για σένα από τα αγόρια μας», του είπε, εννοώντας τους Ρώσους στρατιώτες.

Κλείσιμο
Σε φωτογραφίες που ανέβασε ο αργότερα ο δημοσιογράφος στο Telegram έγραψε ότι αισθάνεται στα μάτια του τρομερό κάψιμο μετά την επίθεση.

Ο Μουράτοφ, με άλλους δημοσιογράφους, ίδρυσε τη Novaya Gazeta το 1993, δίνοντας έμφαση στη μαχητική δημοσιογραφία για τα κοινωνικά ζητήματα. Εξι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δολοφονήθηκαν για τα ενοχλητικά ρεπορτάζ τους, μεταξύ τους η Αννα Πολιτόφσκαγια.

Στις 28 Μαρτίου, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της.




Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία στην Ευρώπη μετά την απόφαση της Gazprom για κλείσιμο της στρόφιγγας - Τσεχία και Πολωνία συζητούν την κατασκευή αγωγού

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για τον πρώην σταρ του τένις, Μπόρις Μπέκερ

Ο Ερντογάν φόρεσε λευκό χιτώνα και πήγε να προσκυνήσει στη Μέκκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης