Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι παρέδωσε στην ΕΕ το ερωτηματολόγιο για την ένταξη της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι παρέδωσε στην ΕΕ το ερωτηματολόγιο για την ένταξη της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρέδωσε στην ΕΕ το ερωτηματολόγιο για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση

zelenski_ee
Το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, παρέδωσε σήμερα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουκρανία Μάτι Μαασίκας.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή τη σημαντική συνάντηση. Σήμερα είναι ένα από τα βασικά στάδια για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η φιλοδοξία για την οποία αγωνίζεται και αγωνίζεται ο λαός μας», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως η κίνηση της Ουκρανίας λαμβάνει χώρα σε μια τραγική περίοδο, κατά την οποία πολλοί Ουκρανοί, οι οποιόι που εκπροσωπούν τις ευρωπαϊκές αξίες, χάνουν τη ζωή τους.



«Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε υποστήριξη και θα γίνουμε υποψήφιοι για ένταξη. Μετά θα ξεκινήσει το επόμενο, το τελικό στάδιο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και ότι θα είναι θετική για την ιστορία του λαού μας, με δεδομένο το τίμημα που έχουν πληρώσει στην πορεία προς την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουκρανία σημείωσε ότι αισθάνεται επίσης μέλος της ομάδας που εργάζεται για την απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ. Σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Μαασίκας, το ερωτηματολόγιο της Ουκρανίας «θα αναλυθεί πολύ γρήγορα» από το αρμόδιο τμήμα της ΕΕ.


Ειδήσεις σήμερα;

Ανώνυμη καταγγελία βάζει στο «κάδρο» των ερευνών τον Μάνο Δασκαλάκη

Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δείτε το φλεγόμενο Moskva - Διεθνή ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα φωτογραφιών και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης