Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 74% των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα χειρότερα έπονται για την Ουκρανία, λέει δημοσκόπηση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 74% των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα χειρότερα έπονται για την Ουκρανία, λέει δημοσκόπηση

Το 82% των Αμερικανών θεωρούν τον Πούτιν εγκληματία πολέμου

ukraine_damage
Τα χειρότερα για τους Ουκρανούς δεν έχουν έρθει ακόμη, εκτιμά η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

Την ώρα που το 74% υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο τις επόμενες ημέρες στην Ουκρανία, το 82% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι εγκληματίας πολέμου.

Μόνο για το 11% των ερωτηθέντων, τα χειρότερα έχουν περάσουν για τους Ουκρανούς που από τις 24 Απριλίου βομβαρδίζονται από τους Ρώσους.

Στο μεταξύ, μόλις το 39% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χειρίζεται τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ το 48% τον αποδοκιμάζει.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά την άποψη των Αμερικανών για τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, μόνο το 10% των πολιτών θεωρούν ότι ο Πούτιν δεν είναι εγκληματίας πολέμου.


Περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες (71%) που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου δηλώνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να σκοτώσουν άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία ενώ το 14% θεωρεί ότι δεν το έκανε.

«Με χιλιάδες νεκρούς στην Ουκρανία και τη ζοφερή πεποίθηση ότι η βαρβαρότητα μόλις άρχισε, οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν τον Πούτιν ως δολοφόνο που οδήγησε τα στρατεύματά του να κάνουν το αδιανόητο, να εξοντώσουν τον άμαχο πληθυσμό» , τονίζει ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, Τιμ Μάλοου.


Επιπλέον, περίπου τα τρία τέταρτα των Αμερικανών (74%) πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ηθική ευθύνη να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία.

Τέλος, το 52% υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν την Ουκρανία, αλλά όχι να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Αντιθέτως, το 19% λέει ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να βοηθήσει περισσότερο τους Ουκρανούς, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την εμπλοκή του σε πόλεμο με τη Μόσχα.

Για το 22% των Αμερικανών, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ήδη αρκετά για να στηρίξουν την πολύπαθη χώρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυση σε βάρος του νεαρού Αιγύπτιου υπέβαλε ο Λιγνάδης – Τον εγκαλεί για ψευδή κατάθεση

Προβάδισμα με 54% στον Μακρόν δίνει και νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο στο Κίεβο που κατασκευάζει τους πυραύλους οι οποίοι «χτύπησαν» το «Μόσκβα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης