Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Βομβάρδισαν εργοστάσιο που κατασκευάζει τους πυραύλους οι οποίοι χτύπησαν το «Μόσκβα»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Βομβάρδισαν εργοστάσιο που κατασκευάζει τους πυραύλους οι οποίοι χτύπησαν το «Μόσκβα»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως κατέστρεψε το εργοστάσιο «Vizar» το οποίο κατασκευάζει αντιπλοϊκούς πυραύλους - Το «χτύπημα» στο εργοστάσιο σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη βύθιση του «Μόσκβα»

MOSKVA_2
Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στα περίχωρα του Κιέβου και μεταξύ των πληγμώτων που πέτυχαν οι Ρώσοι ήταν και ένα εργοστάσιο στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας το οποίο θεωρείται πως κατασκευάζει τους πυραύλους Neptune, οι οποίοι βύθισαν το ρωσικό καταδρομικό «Μόσκβα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής, από τα πυρά τους καταστράφηκε το εργοστάσιο «Vizar», το οποίο κατασκευάζει αντιπλοϊκούς πυραύλους για τον ουκρανικό στρατό.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά τη βύθιση του «Μόσκβα» - της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας - μετά από έκρηξη και πυρκαγια, η οποία σύμφωνα με την Ουκρανία προκλήθηκε όταν δέχθηκε πυρά από δύο πυραύλους. Η Μόσχα έχει αναφέρει, από την πλευρά της, πως η αιτία για την καταστροφή του πλοίου «ερευνάται».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε επίσης ότι θα εντείνει τις επιθέσεις του στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, κάτι που όπως είπε έρχεται ως απάντηση στα ουκρανικά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα καρέ της ζωής του Μάνου και της Ρούλας: Η εικόνα στα social media και η φριχτή αλήθεια

Yπαρκτή η ρωσική πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva και τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές αποτυχίες του Πούτιν

Καιρός: Στους 24 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, αφρικανική σκόνη από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης