Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό καταδρομικό φλέγεται έπειτα από ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό καταδρομικό φλέγεται έπειτα από ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα

Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, σύμφωνα με ουκρανό κυβερνήτη της περιφέρειας της Οδησσού - Το πλήρωμα εκκενώθηκε και η αιτία της πυρκαγιάς και των εκρήξεων ερευνάται, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα

______
Ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva («Μόσχα»), ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι ουκρανικές αρχές.

«Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», είπε ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού (νότια), ο Μαξίμ Μαρτσένκο.



Κλείσιμο
Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μίλησε επίσης μέσω YouTube περί ουκρανικών πληγμάτων στο καταδρομικό, χωρίς να αναφέρει ποια είναι η θέση του.

«Φλέγεται. Τώρα. Και με τη θαλασσοταραχή, είναι αδύνατο να ξέρουμε αν μπορούν να το βοηθήσουν», είπε προσθέτοντας ότι πάνω στο σκάφος βρίσκονται «510 μέλη πληρώματος».



Οι δηλώσεις αυτές είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη σοβαρές ζημιές αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το πλήρωμα εκκενώθηκε και η αιτία της πυρκαγιάς και των εκρήξεων ερευνάται.

«Πυρκαγιά στο Moskva προκάλεσε έκρηξη στα πυρομαχικά που μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Την 24η Μαρτίου, έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανέφερε πως κατέστρεψε το Saratov, αποβατικό σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το αποβατικό πλοίο καταστράφηκε. Ο ρωσικός στρατός σπανίως ανακοινώνει στοιχεία για τις απώλειές του στον πόλεμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου του 2022 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια πέθανε η μικρή Μαλένα - «Η μάνα φυλακή κι ο πατέρας εξαφανισμένος από την Πάτρα» 

Survivor: Η αποχώρηση του Νίκου Αντωνόπουλου και οι εκκλήσεις των μπλε που δεν εισακούστηκαν – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης