Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη, οι εικόνες από το θέατρο της φρίκης

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη, οι εικόνες από το θέατρο της φρίκης

Ξένοι ανταποκριτές επισκέφθηκαν πολλά επικίνδυνα σημεία της πόλης, συνοδευόμενοι από μέλη της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του ρωσικού στρατού

mariupol_main
Επίσκεψη στη Μαριούπολη πραγματοποίησε ο ανταποκριτής του Open TV στη Ρωσία Θανάσης Αυγερινός. Όπως είπε ο ίδιος σήμερα βρέθηκε μαζί με άλλους δημοσιογράφους σε πολλά επικίνδυνα κομμάτια της πόλης συνοδευόμενος από μέλη της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του ρωσικού στρατού.

Στην ομάδα συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, της Ολλανδίας και της Ιταλίας. Όπως ανέφερε σήμερα τα πυρά ήταν πιο έντονα συγκριτικά με άλλες φορές «και αισθανόσουν σαν να μην περνάει λεπτό που να μην ακούς πυρά». Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό οι κάτοικοι έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι φοβούνται να διασχίσουν κάποιες περιοχές της πόλης καθώς ακόμα και τώρα σημειώνεται ανταλλαγή πυρών. Όπως είπε είναι άγνωστο εάν αυτή η ανταλλαγή πυρών γίνεται ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις της μίας ή της άλλης πλευράς ή και ενδεχομένως συμμοριών και ανεξέλεγκτων ομάδων που εκμεταλλεύονται το χάος για να διαπράττουν ληστείες και λεηλασίες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj8etsdfeetl)

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο ανταποκριτής του Open TV, «όλοι οι δημοσιογράφοι για την υποτιθέμενη χημική επίθεση συζητήσαμε μεταξύ μας καθώς ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες σε πολλά σημεία της Μαριούπολης. Δεν αισθανθήκαμε χρήση χημικών και κανένας κάτοικος μας ανέφερε ή παραπονέθηκε για κάτι παρόμοιο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα όπως είπε θα υπάρξει διάψευση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα προβλήματα των κατοίκων δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τις εχθροπαξίες που συμβαίνουν στο Αζοφσταν. Αντιθέτως αγωνίζονται να καλύψουν τις στοιχείωδεις ανάγκες τους καθώς η διατροφή τους μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο στη διανομή ψωμιού και ανθρωπιστικής βοήθειας από τη ρωσική πλευρά».

Δραματική η κατάσταση στο θέατρο της Μαριούπολης

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το θέατρο της Μαριούπολης λέγοντας ότι έχει συζητηθεί τόσο πολύ εξαιτίας της έκρηξης ή το πιθανό χτύπημα από αέρος. Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα είναι φρικιαστική ειδικά οι πληροφορίες ανθρώπων της περιοχής λένε ότι κανείς δεν ξέρει μετά από τόσες μέρες μετά το χτύπημα, πόσοι είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι ενώ η ρωσική πλευρά αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον βομβαρδισμό και επιμένει πως ανατινάχθηκε από τους Ουκρανούς λέγοντας πως «αυτή είναι η συμπεριφορά των εθνικιστικών ταγμάτων». Με τη σειρά της η ουκρανική πλευρά μιλάει για χτύπημα από ρωσικό αεροσκάφος.



Ειδήσεις σήμερα:

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

Ο δήμος του Σαντιάγο ανακοινώνει... δελτίο στο νερό καθώς η ξηρασία στη Χιλή μπαίνει στη 13η χρονιά!

Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης