Στη γερμανική «Die Welt» προσελήφθη η Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε με πλακάτ στην τηλεόραση

Στη γερμανική «Die Welt» προσελήφθη η Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε με πλακάτ στην τηλεόραση

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα θα γράφει για την εφημερίδα και θα συνεισφέρει τακτικά στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων - «Υπερασπίστηκε τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές, παρά την απειλή μιας κρατικής καταστολής» τονίζει ο διευθυντής του ομίλου Welt

rwsida_dimosiografos
Από τα τηλεοπτικά πλατό της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης στο δυναμικό της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Die Welt πέρασε η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία στα μέσα Μαρτίου εισέβαλε στο στούντιο κρατώντας πλακάτ κατά του πολέμου κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Η γερμανική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι η Οβσιάνικοβα αναλαμβάνει ανταποκρίτρια στην Ουκρανία και τη Ρωσία, γράφοντας για την εφημερίδα, ενώ θα συνεισφέρει τακτικά στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

«Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα είχε το θάρρος, σε μια αποφασιστική στιγμή, να φέρει αντιμέτωπους τους τηλεθεατές στη Ρωσία με μια μη εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας», εξήγησε ο Ουλφ Πόσαρτ, διευθυντής του ομίλου Welt, σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «υπερασπίστηκε έτσι τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές και το έκανε παρά την απειλή μιας κρατικής καταστολής».

«Η Welt αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που υπερασπίζονται με τόση ορμή στην Ουκρανία οι θαρραλέοι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί: την ελευθερία. Ως δημοσιογράφος, θεωρώ πως είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ αυτή την ελευθερία», δηλώνει η 43χρονη Οβσιάνικοβα στην ίδια ανακοίνωση.

Εμφανίστηκε με αντιπολεμικό πλακάτ στο δελτίο ειδήσεων

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος είχε εμφανιστεί στα μέσα Μαρτίου στη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων στο Pervy Kanal με ένα πλακάτ που επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία και κατήγγελλε την «προπαγάνδα» των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από την εξουσία.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Στη συνέχεια της επιβλήθηκε πρόστιμο και την άφησαν ελεύθερη. Η ίδια αποχώρησε από την κρατική τηλεόραση, ενώ είναι αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις που επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης, βάσει νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και τιμωρεί οποιαδήποτε «ψευδή πληροφορία» για το ρωσικό στρατό.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 9 στους 10 καταναλωτές περιμένουν αυξήσεις τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα λόγω πολέμου, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ


Στις 20 Απριλίου το έκτακτο επίδομα των €200 - Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα


Φαβορί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών - Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης