Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι ο πόλεμος του ρωσικού λαού

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι ο πόλεμος του ρωσικού λαού

Στο αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων ABC η δημοσιογράφος εξήγησε ότι με την ενέργειά της να μπει στο πλατό και να σηκώσει πανό κατά του πολέμου θέλησε να παρακινήσει του ανθρώπους να καταγγείλουν τον πόλεμο

dimosiografos
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα κάλεσε τον πληθυσμό της χώρας της να καταγγείλει την επίθεση του ρωσικού στρατού κατά της Ουκρανίας.

«Οι καιροί είναι πολύ σκοτεινοί και πολύ δύσκολοι και κάθε άνθρωπος που έχει πολιτική άποψη και θέλει να κάνει γνωστή αυτήν την άποψη, πρέπει να κάνει την φωνή του να ακουστεί. Είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC η ρωσίδα δημοσιογράφος που έγινε γνωστή όταν εισέβαλε σε δελτίο ειδήσεων του Pervy Kanal της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και κατά της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

«Ο ρωσικός λαός είναι στην πραγματικότητα κατά του πολέμου, είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι ο πόλεμος του ρωσικού λαού», είπε.

Στο αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων ABC εξήγησε ότι με την ενέργειά της την περασμένη Δευτέρα θέλησε να κάνει κάτι «με περισσότερη απήχηση, που να προσελκύσει περισσότερη προσοχή» από τις διαδηλώσεις που καταστέλλονται από την ρωσική αστυνομία.

«Μπορούσα να δω ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα στην Ουκρανία και αυτά που έδειχναν τα προγράμματα στο κανάλι μου ήταν πολύ διαφορετικά. Ηθελα να δείξω στον κόσμο ότι οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου, να εκθέσω στο φως την προπαγάνδα γι' αυτό που είναι και, ίσως, να παρακινήσω του ανθρώπους να καταγγείλουν τον πόλεμο», δήλωσε.

«Ηλπιζα ότι η πράξη μου, κατά μία έννοια, θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη», πρόσεθσε.

Κλείσιμο
Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη και, έπειτα από ολιγόωρη κράτηση, της επιβλήθηκε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Εκτοτε, έχει αποχωρήσει από την κρατική τηλεόραση και κινδυνεύει με την απαγγελία κατηγοριών βάσει νέου νόμου που απαγορεύει κάθε «ψευδή είδηση» για τον ρωσικό στρατός, επισείοντας βαριές ποινές φυλάκισης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης