Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν έδωσε προεκλογική ομιλία ενώπιον 35.000 υποστηρικτών του

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν έδωσε προεκλογική ομιλία ενώπιον 35.000 υποστηρικτών του

Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της βασικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Μακρόν, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών – Υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη 1.500 ευρώ, ωστόσο επιμένει στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη

macron_sugkentrwsi
Ενώπιον 35.000 ατόμων έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν τη βασική προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Ο Μακρόν επικεντρώθηκε στα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της θητείας του η ανεργία συρρικνώθηκε και οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν. Σε περίπτωση επανεκλογής του, ο Μακρόν υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ. Ωστόσο επέμεινε στη γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, παρότι το μέτρο δεν τον ωφελεί στις δημοσκοπήσεις Επίσης υποσχέθηκε διπλασιασμό των αστυνομικών περιπολιών.

Προβάλλοντας το τρίπτυχο «εργασία, πρόοδος, ανθρωπισμός» ο Μακρόν υπογράμμισε ότι για να επιτύχει τους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ, μέσω και της αύξησης της εργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αποκλείοντας την αύξηση φόρων, αλλά και στην πρόθεσή του να αναμορφώσει ριζικά τον τομέα της υγείας και εκπαίδευσης.

Η επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τους παρατηρητές, θα εξαρτηθεί από το εάν θα κερδίσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς.


Ειδήσεις σήμερα:

Διατεθειμένη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους εμφανίζεται η Ρούλα Πισπσιρίγκου


Νέα αποκάλυψη: Ο Μάνος Δασκαλάκης πούλησε διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς αξίας 250.000 ευρώ - Η Ρούλα την επισκεπτόταν σαν ανιψιά της


Τέσσερις μνηστήρες για τις τέσσερις κορβέτες που σχεδιάζει να προμηθευτεί το Ναυτικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης