Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχθηκε τον δήμαρχο της Μελιτόπολης που είχε συλληφθεί από ρωσικές δυνάμεις - «Δεν τολμώ να φανταστώ όσα βιώσατε»

macron_melitopol
Τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ υποδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης είχε συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την κατάληψη της πόλης. Συνοδευόμενος από τέσσερις Ουκρανούς βουλευτές, ο Φεντόροφ αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων.

«Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε εδώ, ελεύθερο, και δεν τολμώ να φανταστώ όσα βιώσατε, όλοι μας αναστατωθήκαμε όταν σας απήγαγαν», του είπε ο Μακρόν.

Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από τον Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να βοηθήσουν για να απελευθερωθεί ο δήμαρχος. Στις 21 Μαρτίου η Τατιάνα Μοσκάλκοβα, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Φεντόροφ ανταλλάχθηκε με εννέα Ρώσους αιχμαλώτους.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες με συνέλαβαν για να δείξουν στους συναδέλφους μου τι μπορούν να κάνουν σε εκείνους που αρνούνται να συνεργαστούν με τη Ρωσία», είπε την Τετάρτη ο Φεντόροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Μετά τη συνάντησή τους με τον Μακρόν οι Ουκρανοί βουλευτές ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς από τους Ρώσους. Αναφερόμενοι δε στην κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, έκαναν λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή».


Ειδήσεις σήμερα:

Στο φως καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας όταν ήταν ενός έτους


Νέα σενάρια για την υγεία του Πούτιν, πιθανόν να πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς


Στα 21.102 τα νέα κρούσματα, 60 θάνατοι και 351 διασωληνωμένοι



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης