Η μπαλαρίνα των Μπαλσόι που αποχώρησε καταγγέλλοντας τον Πούτιν εντάχθηκε στα μπαλέτα της Ολλανδίας

Η μπαλαρίνα των Μπαλσόι που αποχώρησε καταγγέλλοντας τον Πούτιν εντάχθηκε στα μπαλέτα της Ολλανδίας

«Είμαι αντίθετη στον πόλεμο με όλη μου την ψυχή» ανέφερε σε δήλωσή της η Ρωσίδα μπαλαρίνα η οποία αποφάσισε να ενταχθεί στο Dutch National Ballet

olga_smirnova
Μία από τις κορυφαίες μπαλαρίνες των Μπαλσόι, η Όλγκα Σμιρνόβα, αποχώρησε από το διάσημο μπαλέτο για να ενταχθεί στο Dutch National Ballet, στο Άμστερνταμ κι έτσι έγινε η πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια που κάνει αυτό το βήμα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Σμιρνόβα ήταν απολύτως σαφής στην πρόσφατη καταγγελία της σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εργασία της στη χώρα γενέτειρά της», ανακοίνωσε το Dutch National Ballet, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη σήμερα.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω πως είμαι αντίθετη στον πόλεμο με όλη μου την ψυχή. (…). Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να ντρέπομαι για τη Ρωσία (…), όμως σήμερα νιώθω πως υπάρχει ένα πριν κι ένα μετά», έγραψε η πρίμα μπαλαρίνα, ηλικίας 30 ετών, σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στις αρχές του μήνα.

«Δεν βρισκόμαστε ίσως στο επίκεντρο της στρατιωτικής σύρραξης, όμως δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτήν την παγκόσμια καταστροφή», συμπλήρωσε.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Dutch National Ballet που την επικαλείται, η χορεύτρια, ο παππούς της οποίας είναι Ουκρανός, διευκρίνισε πως σκεφτόταν εδώ και κάποιο καιρό να αποχωρήσει από το Μπαλσόι, όμως «οι υφιστάμενες συνθήκες επιτάχυναν την όλη διαδικασία».

Ξένοι χορευτές ρωσικών μπαλέτων ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της σύρραξης στην Ουκρανία, όμως η Σμιρνόβα είναι η πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια που κάνει κάτι τέτοιο δημοσίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν ενδέχεται να κλιμακώσει την επίθεση και «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες», εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης