Η Ουκρανία δέχθηκε 3.000 κυβερνοεπιθέσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου

Η Ουκρανία δέχθηκε 3.000 κυβερνοεπιθέσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου

Κύριος στόχος των κυβερνοεπιθέσεων ήταν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών όπως και κυβερνητικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες – Το ρεκόρ ήταν 275 επιθέσεις χάκερ σε μία ημέρα

pyrgos_tilepikoinwniwn_kievo
Συνολικά 3.000 κυβερνοεπιθέσεις κατά ουκρανικών στόχων έχουν καταγραφεί από τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Βίκτορ Ζόρα, αντιπρόεδρο της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας SSSCIP της χώρας.

Πολλές από τις επιθέσεις, που η υπηρεσία καταλογίζει ότι έγιναν από τη Ρωσία, στόχευαν στον αποκλεισμό παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και άλλων τηλεπικοινωνιών. Στόχος έγιναν κυβερνητικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, παράλληλα με τη ρωσική εισβολή, πρόσθεσε.

Ο αριθμός ρεκόρ ήταν 275 κυβερνοεπιθέσεις σε μία ημέρα. Η αύξηση των επιθέσεων που έγινε από χάκερ διαπιστώθηκε πριν την έναρξη του πολέμου, ενώ οι περισσότερες έγιναν για να σταματήσουν τη λειτουργία υπηρεσιών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου χτυπήθηκε η Viasat, εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών, που διέκοψε την παροχή υπηρεσιών στην Ουκρανία. Ήδη, διεξάγεται έρευνα για την επίθεση. Σύμφωνα με τον Ζόρα κάποιες από τις συμβατικές στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας επίσης επιδιώκουν τη διακοπή των επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού τηλεοπτικών πύργων στο Κίεβο και στο Ρίβνε.

Κλείσιμο
Παράλληλα, έχουν επηρεαστεί και οι κινητές επικοινωνίες στη νότια περιοχή της Χερσώνας, αφού οι Ρώσοι καταστρέφουν σταθμούς βάσης.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία - Κατάπαυση πυρός και απόσυρση στρατευμάτων στο τραπέζι

Κυρώσεις του Πούτιν σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Κλίντον


«Ήταν θυμωμένη, το είχε σχεδιάσει» λέει φίλος της ακτιβίστριας δημοσιογράφου που έκανε εισβολή στην ρωσική τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης