Το «Κανάλι της Αδριανούπολης», αποτρέπει πλημμύρες του Έβρου στην τουρκική πλευρά

Το «Κανάλι της Αδριανούπολης», αποτρέπει πλημμύρες του Έβρου στην τουρκική πλευρά

Πετυχημένο θεωρείται το έργο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2015 -Θα κατασκευαστούν παράλληλα από το κανάλι πεζοπορικά και ποδηλατικά μονοπάτια

sav1
Με την κατασκευή ενός νέου τεχνητού καναλιού, παράλληλου με την ροή του ποταμού Έβρου, η Τουρκία επιχειρεί να βάλει τέλος στα καταστροφές που προκαλούν στον εύφορο κάμπο της Αδριανούπολης, τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου.

Ο Έβρος, που πηγάζει από την Βουλγαρία και αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, προκαλεί συχνά πλημμύρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις δύο περιοχές των συνόρων.
sav2

Οι εργασίες κατασκευής του νέου καναλιού ξεκίνησαν το 2015 από το υπουργείο Δασών και Υδάτων και το μήκος του έφτασε τα 7 μ.

Το έργο λειτουργεί ως διώρυγα αποστράγγισης αλλά και για αντιπλημμυρική προστασία, με στόχο την πρόληψη πλημμυρών αλλά και για αρδευτική χρήση στα παρακείμενα χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, λόγω των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων, το νέο κανάλι λειτούργησε απόλυτα αποτρέποντας πλημμυρικά προβλήματα εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που κατέβασε ο Έβρος από την Βουλγαρία.

Όπως ανακοινώθηκε σε όλο το μήκος των πλημμυρικών περιοχών, θα κατασκευαστούν διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας μήκους 22 χιλιομέτρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,7 και 6,4 Ρίχτερ σε Ινδονησία και Φιλιππίνες

Γιάννης Ζουγανέλης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Διεκδικούσε τα πάντα με τρόπο που δεν συμφωνώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης