Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη και μποϊκοτάρισμα του ρωσικού πετρελαίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη και μποϊκοτάρισμα του ρωσικού πετρελαίου

«Αν συνεχιστεί η εισβολή χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων... για χάρη της ειρήνης», είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος

zelensky-diaggelma-arthro
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη και να μποϊκοτάρει ρωσικό πετρέλαιο, προϊόντα πετρελαίου και άλλες εξαγωγές.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έχουν ήδη απομονώσει τη Ρωσία σε βαθμό που δεν έχει ξαναζήσει μια τόσο μεγάλη οικονομία.
.




Κλείσιμο
Ο Ζελένσκι είπε ότι η οικονομική πίεση πρέπει να αυξηθεί, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ διεθνές εμπορικό εμπάργκο στη Ρωσία.

«Εάν η εισβολή συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων...για χάρη της ειρήνης», είπε σε βιντεοφωνική ομιλία, αναφέροντας ιδιαίτερα το μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου.

«Μποϊκοτάρετε τις εισαγωγές στη Ρωσία - εάν δεν τηρούν τους κανόνες πολιτισμού, τότε δεν πρέπει να λαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες από τον πολιτισμό - αφήστε τον πόλεμο να τους τροφοδοτήσει», είπε.

Η τιμή του βαρελιού μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας πλησίασε τα 140 δολάρια χθες Κυριακή το βράδυ, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 147,5 δολαρίων που είχε φτάσει τον Ιούλιο του 2008.

Και το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού σημείωσε άλμα 7,33% στα 124,16 δολ/βαρέλι. Η τιμή του νωρίτερα άγγιξε τα 130 δολ/βαρέλι για πρώτη φορά από το 2008.

Οι τιμές του αργού πήραν ώθηση από την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη σχεδόν πλήρη αναστολή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, καθώς και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η εισαγωγή του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, όπως ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Μια τέτοια κίνηση ίσως προκαλούσε κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού για την παγκόσμια οικονομία – μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οικονομική ανάπτυξη και υψηλή ανεργία με υψηλά επίπεδα πληθωρισμού.

Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή του φυσικού αερίου

Η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε σε νέο ιστορικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά, την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στον τομέα ενέργειας της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία

Λόγω των ανησυχιών για ενδεχόμενα προβλήματα στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, που παρέχει το 40% του αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF, έφτασε σε νέο ρεκόρ, στα 345 ευρώ η μεγαβατώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης