Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ουκρανία στις αρχές Φεβρουαρίου – Προσκάλεσε τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας να συναντηθούν στη χώρα του

erdogan_p
«Τετ α τετ» των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας επιδιώκει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των δύο πλευρών, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης.

Ο Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Ουκρανία στις αρχές Φεβρουαρίου. Στόχος του είναι να πείσει τους ηγέτες των δύο χωρών να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν. «Στις αρχές του επόμενου μήνα, έχω μία επίσκεψη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, στην Άγκυρα. «Ελπίζουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, ο Ιμπραήμ Καλίν, ανέφερε πως ο Ερντογάν προσκάλεσε τους ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας στην Τουρκία για να συζητήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους.


Ο Μπάιντεν «δεν άναψε πράσινο φως στη Ρωσία»


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι έχει ξεκαθαρίσει στον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, πως οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας θα θεωρηθεί εισβολή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, χθες Τετάρτη, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα σε περίπτωση εισβολής (στην Ουκρανία) και ότι οι ΗΠΑ έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε σήμερα πως το σχόλιο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για «μικρή εισβολή» δεν ήταν «πράσινο φως» στη Ρωσία για ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία. «Καθόλου», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο CNN, όταν στη διάρκεια συνέντευξης ρωτήθηκε εάν η τοποθέτηση Μπάιντεν άναβε «πράσινο φως» στη ρωσική επιθετικότητα.




Ειδήσεις σήμερα:

Απολύθηκε η υπάλληλος που εμπλέκεται στους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά


Στα 18.869 τα νέα κρούσματα, 688 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι


Aκρωτηριάστηκε το πόδι 50χρονου που εκτελούσε εργασίες σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Κοζάνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης