Δισεκατομμυριούχος εγκατάλειψε την εκκλησία των Μορμόνων και δώρισε 600.000 δολάρια σε LGBTQ οργάνωση!

Δισεκατομμυριούχος εγκατάλειψε την εκκλησία των Μορμόνων και δώρισε 600.000 δολάρια σε LGBTQ οργάνωση!

Ο Τζεφ. Τ. Γκριν επέκρινε την εκκλησία για τη στάση της απέναντι στα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, και υποστήριξε ότι «βλάπτει ενεργά τον κόσμο»

mormon
Ένας μεγιστάνας από τον χώρο της διαφήμισης και της τεχνολογίας αποφάσισε να εγκαταλείψει την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, στην οποία ήταν μέχρι πρόσφατα μέλος. Μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη κίνηση για πρώην πιστό που εγκαταλείπει την εκκλησία των Μορμόνων (όπως αποκαλείται ευρέως ο συγκεκριμένος θρησκευτικός οργανισμός), ο 44χρονος επέκρινε ανοιχτά τη στάση της απέναντι στα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Ο Τζεφ. Τ. Γκριν δεσμεύτηκε να δωρίσει το 90% της περιουσίας του, που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας την αρχή με μία δωρεά ύψους 600.000 δολαρίων στην οργάνωση Equality Utah που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. Σύμφωνα με την Guardian, που επικαλείται τοπικά μέσα της Γιούτα, ο Γκριν έστειλε την περασμένη Δευτέρα μια επιστολή στον πρόεδρο της εκκλησίας, Ράσελ Μ. Νέλσον. Σε αυτήν, του εξηγούσε ότι έχει πάψει ουσιαστικά εδώ και μία 10ετία να είναι ενεργό μέλος της εκκλησίας των Μορμόνων, αλλά ότι επιθυμεί πλέον να επισημοποιήσει αυτό το «διαζύγιο», αφαιρώντας το όνομά του από τα αρχεία των μελών.

«Αν και τα περισσότερα μέλη είναι ενάρετοι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν καλές πράξεις, θεωρώ ότι επί του παρόντος η εκκλησία έχει ενεργά βλαπτική επίδραση στον κόσμο.... Κατά τη γνώμη μου, η Εκκλησία των Μορμόνων έχει εμποδίσει την παγκόσμια πρόοδο σε ζητήματα όπως η αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών, των πολιτικών δικαιωμάτων, της φυλετικής ισότητας, των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Γκριν.

green


Εντεκα μέλη της οικογένειας του μεγιστάνα, και ένα φιλικό του πρόσωπο «παραιτήθηκαν» επισήμως μαζί με τον 44χρονο.

Η εκκλησία των Μορμόνων δεν απάντησε σε αίτημα του Associated Press να σχολιάσει την επιστολή του δισεκατομμυριούχου. Τις περασμένες δεκαετίες, ο συγκεκριμένος θρησκευτικός οργανισμός είχε μία ιδιαίτερα αυστηρή και επικριτική στάση απέναντι σε μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, φαίνεται πως η σκληρή αυτή στάση έχει κάπως μαλακώσει: Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απροθυμία της ισχυρής εκκλησίας να «μπλοκάρει» τη νομική απαγόρευση της λεγόμενης «θεραπείας μετατροπής» ομοφυλόφιλων ατόμων στην Γιούτα το 2019.

Κλείσιμο
Οι συντηρητικές πολιτικές θέσεις αποτελούν πάντως ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας και της ταυτότητας της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Μέχρι τη δεκαετία του '70 οι μαύροι άνδρες δεν μπορούσαν να χειροτονηθούν ιερείς, ενώ η χειροτόνηση γυναικών παραμένει εκτός συζήτησης ακόμα και σήμερα.

Ο Γκριν, που ζει στη νότια Καλιφόρνια, είναι ο CEO και πρόεδρος της The Trade Desk, μιας εταιρίας που ίδρυσε το 2009 και δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας και της διαφήμισης.

Το πρώην μέλος της εκκλησίας των Μορμόνων εξέφρασε και προβληματισμό για το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων ύψους $100 δισ. δολαρίων του θρησκευτικού οργανισμού. Αυτό το χαρτοφυλάκιο αποτελούσε το αντικείμενο μιας καταγγελίας που κατέθεσε στην IRS το 2019 ένας πρώην υπάλληλος, ισχυριζόμενος ότι η εκκλησία το δημιούργησε με αθέμιτους τρόπους, χρησιμοποιώντας δωρεές μελών που προορίζονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι ηγέτες της εκκλησίας έχουν υπερασπιστεί τις πρακτικές της, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος από τις δωρεές πηγαίνει σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά ένα ποσοστό αφιερώνεται στο χτίσιμο των βάσεων για το μέλλον.


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκα η νέα CEO του OnlyFans: Τα σχέδιά της για την πλατφόρμα «φίλο» του ερασιτεχνικού πορνό

Λογομάχησαν, έβγαλαν όπλα κι άρχισαν να πυροβολούν σε καφενείο στο Ηράκλειο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει το «πράσινο φως» για το καζίνο στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης