Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε καφενείο στην Αγία Βαρβάρα, στοΗράκλειο, καθώς φαίνεται ότι βγήκαν όπλα σε καυγά δύο ατόμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν για άγνωστη αιτία, ξεκίνησε ένας άγριος καυγάς ανάμεσα σε δύο άνδρες σε αυλή του καφενείου.
Οι δυο άνδρες λογομάχησαν έντονα, τα αίματα άναψαν και στη συνέχεια έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν. Μετά τους πυροβολισμούς, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία από τον ιδιοκτήτη του καφενείου με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.