Πρώην ΝΑΤΟϊκός εκπρόσωπος στη Μόσχα: Ο Ερντογάν μπορεί να ανακηρύξει την Κριμαία «τουρκικό έδαφος»

Πρώην ΝΑΤΟϊκός εκπρόσωπος στη Μόσχα: Ο Ερντογάν μπορεί να ανακηρύξει την Κριμαία «τουρκικό έδαφος»

Κατά το παρελθόν, ο Ερντογάν έχει ταχθεί επανειλημμένα στο μέρος της Ουκρανίας, στις διαμάχες για την εδαφική προσάρτηση της Κριμαίας

putin_erdogan_new
Ο πρώην εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στη Μόσχα, Πλοίαρχος ε.α. του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Χάρι Τάμπακ, υποστήριξε πως η Τουρκία μπορεί να αξιώσει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ρωσίας, «πατώντας το πόδι της» στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον Τάμπακ, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να ανακηρύξει την Κριμαία «τουρκικό έδαφος», σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη δημοφιλία του και να εδραιώσει τη δύναμή του, σε εσωτερικό επίπεδο.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τους Τούρκους, σύμφωνα με τον πρώην ΝΑΤΟϊκό εκπρόσωπο, καθώς αρκετοί εξ αυτών θεωρούν πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την Κριμαία.

Κατά το παρελθόν, ο Ερντογάν έχει ταχθεί επανειλημμένα στο μέρος της Ουκρανίας, στις διαμάχες για την εδαφική προσάρτηση της Κριμαίας. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος πρόεδρος τη χαρακτήρισε «μέρος της Ουκρανίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Στη Μπούντεσταγκ η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής

Γερμανικές εκλογές: Δύο νικητές ή δύο ηττημένοι; - Πρώτο το SPD, αλλά ακόμα και το κόμμα της Μέρκελ μπορεί να βγάλει καγκελάριο

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: Έρχεται αύξηση 200 με 250 κρουσμάτων ημερησίως στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης