Αίτνα: Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου «έφτασαν» στην Ελλάδα - Η δορυφορική εικόνα - Δείτε βίντεο

Αίτνα: Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου «έφτασαν» στην Ελλάδα - Η δορυφορική εικόνα - Δείτε βίντεο

Πρόκειται για την 59η έκρηξη από τις 13 Δεκεμβρίου του 2020 -  Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου

068_AA_21092021_469019
Το πρωί της Τρίτης (21/9) το ηφαίστειο Αίτνα ξύπνησε ξανά, δίνοντας ως θέαμα μια στήλη στάχτης που ξεπέρασε τα 9 χιλιόμετρα. Από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει καπνός, ενώ εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

Όπως και σε προηγούμενες εκρήξεις, η στάχτη αποτελεί μείζον πρόβλημα, εφόσον πέφτει σε ταράτσες και δρόμους, αλλά μπορεί και να επηρεάσει μέχρι και την λειτουργία του κοντινού αεροδρομίου της Κατάνια, το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει ανοιχτό.

Η Αίτνα «ξυπνά» και πάλι


Μάλιστα οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που αναδημοσίευσε στα social media τη δορυφορική εικόνα που «ανέβασε» στο Twitter το ADAM Platform.

«Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα! Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπτεμβρίου και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p/ Copernicus», έγραψε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Κλείσιμο


Πρόκειται για την 59η έκρηξη από τις 13 Δεκεμβρίου του 2020 και το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας τονίζει πως ”η συνεχιζόμενη στρομβολική δραστηριότητα στον Νοτιοανατολικό κρατήρα σταδιακά έχει μετατραπεί σε σιντριβάνι λάβας”.

αιτνα1



Ειδήσεις σήμερα:

Efood: Το Cambridge, η «χρυσή» ιδέα και ο ψηφιακός ακτιβισμός

Πόλα Τζόουνς: Γιατί η «κατήγορος» του Μπιλ Κλίντον τα βάζει τώρα με τη Μόνικα Λεβίνσκι

Τομ Φορντ: Πέθανε ο 72χρονος σύζυγος του - Ήταν μαζί τα τελευταία 35 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης