Λευκός Οίκος: Θα χρειαστούν επαφές με τους Ταλιμπάν για τον απεγκλωβισμό πολιτών μετά τις 31 Αυγούστου

Λευκός Οίκος: Θα χρειαστούν επαφές με τους Ταλιμπάν για τον απεγκλωβισμό πολιτών μετά τις 31 Αυγούστου

Ο Μπάιντεν αναθέτει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τη διαχείριση των Αφγανών προσφύγων - Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέες επιθέσεις που είναι πιθανό να συντελεστούν

taliban-kabul-arthro
Οι ΗΠΑ θα έχουν επαφές με τους Ταλιμπάν για να διασφαλίσουν τον απεγκλωβισμό, με ασφάλεια, ανθρώπων από το Αφγανιστάν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου της αποχώρησης των στρατευμάτων, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες με τους διεθνείς εταίρους για να εξασφαλίσει μέσα για πολίτες τρίτων χωρών και Αφγανούς με βίζα να φύγουν από τη χώρα ακόμη και μετά το τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας», δήλωσε η Ψάκι.

«Ένα μέρος αυτού θα είναι βέβαια να έχουμε μια συντονισμένη προσέγγιση και επαφές με τους Ταλιμπάν».

Η Ψάκι είπε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε εντολή στον ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, να έχει συνομιλίες με διεθνείς εταίρους για να καθορίσουν πώς θα μοιάζει η πορεία προς τα εμπρός στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ηγηθεί της διαδικασίας μετεγκατάστασης των Αφγανών που έφυγαν από τη χώρα τους και καταφθάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ήδη το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εργάζεται στενά με τις υπηρεσίες σε όλη την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μας, διπλωματών, της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών και επαγγελματιών επιβολής του νόμου και πολλούς άλλους για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι Αφγανοί ελέγχονται και εξετάζονται πριν τους επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Τζεν Ψάκι στους δημοσιογράφους.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, τον προειδοποίησαν ότι οι επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν της αποστολής απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα.

Μετά τη φονική έκρηξη, οι ΗΠΑ έσπευσαν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα πτοηθούν από το Ισλαμικό Κράτος και πως δεν θα επιτρέψουν άλλες επιθέσεις από το Αφγανιστάν σε βάρος των Αμερικανών. 

Στην αποσαφήνιση ότι δεν σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη κοντά σε ξενοδοχείο, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, και πως ο βομβιστής αυτοκτονίας έδρασε ως μοναχικός λύκος, προχώρησε διπλωμάτης του Πενταγώνου σε συνέντευξη Τύπου, μετά το λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υπογράμμισε, ακόμη, πως 5.000 Αμερικανοί έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Αφγανιστάν, ενώ η καταληκτική ημερομηνία, η 31η Αυγούστου, που έχουν θέσει οι Ταλιμπάν για την απομάκρυνση των Αμερικανών δεν είναι μακριά.

Συνολικά, 111.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί αεροπορικώς έξω από το Αφγανιστάν, ως μέρος της επιχείρησης εκκένωσης.

Υπάρχουν ακόμη 5.400 άνθρωποι στο αεροδρόμιο της Καμπούλ περιμένοντας να απομακρυνθούν με πτήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Πρώτη χρονιά με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Ποιες σχολές ανέβηκαν, ποιες έπεσαν - Πόσοι είναι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ, δημόσια ΙΕΚ

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί τον Μπάιντεν για νέα πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Αφγανιστάν

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης