Euro 2020: Η βασιλική οικογένεια της Δανίας στο Γουέμπλεϊ - Απογοητευμένοι οι οπαδοί των «Βίκινγκς»

Euro 2020: Η βασιλική οικογένεια της Δανίας στο Γουέμπλεϊ - Απογοητευμένοι οι οπαδοί των «Βίκινγκς»

Γιατί οι Δανοί γαλαζοαίματοι δεν υποχρεώθηκαν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στο Λονδίνο - Απογοήτευση για εκατομμύρια Δανούς, που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλεόραση - Χιλιάδες Βρετανοί φίλαθλοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Γουέμπλεϊ

000_9DU8MH111
Στο Λονδίνο ταξίδεψαν ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας, πρίγκιπας Φρέντερικ, η γοητευτική σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη και ο 15χρονος ποδοσφαιρόφιλος γιος τους, πρίγκιπας Κρίστιαν, για να βρεθούν απόψε στο Γουέμπλεϊ και να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα μεταξύ της Εθνικής Δανίας και των «Τριών Λιονταριών» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Όταν έγινε γνωστό στη Δανία πως η βασιλική οικογένεια θα μεταβεί στο Λονδίνο για να δει τον αγώνα, χωρίς να υποχρεωθεί σε 10ήμερη καραντίνα, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης για την πανδημία, οι εφημερίδες της χώρας κατέκριναν τους Δανούς γαλαζοαίματους, την στιγμή μάλιστα, που εξαιτίας των περιορισμών, εκατομμύρια απογοητευμένοι Δανοί φίλαθλοι, θα αρκεστούν να παρακολουθήσουν την κρίσιμη αναμέτρηση των «Βίκινγκς» με τα «Τρία Λιοντάρια» από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. «Θα έρθουμε από τη θάλασσα, όπως οι Βίκινγκς», έγραψε στο Instagram ένας Δανός φίλαθλος απευθυνόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η Ekstra Bladet, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας, έγραψε χθες: «Το γαλάζιο αίμα δίνει ασυλία σε όλα τα επίπεδα» ενώ η βασιλική οικογένεια της Δανίας απάντησε στην κριτική υποστηρίζοντας πως «είναι απόλυτα φυσιολογικό να ταξιδέψει επειδή εκπροσωπεί τη Δανία στον αγώνα».

Η συμφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την UEFA

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, οι VIP του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και οι Δανοί γαλαζοαίματοι, έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας στο πλαίσιο συμφωνίας με την UEFA, ώστε να διεξαχθούν ημιτελικός και τελικός του Euro 2020 στη Βρετανία. Η παραπάνω συμφωνία της Ντάουνινγκ Στριτ με την UEFA περιλαμβάνει έναν μικρό αριθμό επισήμων, πολιτικών και χορηγών, οι οποίοι, όμως, έχουν υποχρέωση να παραμένουν σε μια κοινωνική «φούσκα» κατά την παραμονή τους σε βρετανικό έδαφος.

Όπως αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου, η σχετική συμφωνία προέκυψε μετά την απειλή της UEFA πως, αν η κυβέρνηση Τζόνσον δεν χαλαρώσει τους περιοριστικούς κανόνες για την πανδημία, ο ημιτελικός και ο τελικός του Euro 2020 θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία.

Τον αποψινό ημιτελικό του Euro 2020 αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 30 εκατ. Βρετανοί από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες ενώ το «παρών» στο Γουέμπλεϊ θα δώσουν 60.000 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 6.000 είναι Δανοί που κατοικούν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

40 τυχεροί φίλαθλοι ταξίδεψαν από τη Δανία μαζί με τις συντρόφους των ποδοσφαιριστών

Πάντως, η Εθνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας (DFA) φαίνεται πως αγνόησε τους αυστηρούς περιοριστικούς κανόνες της Ντάουνινγκ και επέτρεψε σε 40 φιλάθλους της Εθνικής Δανίας να ταξιδέψουν στο ίδιο αεροσκάφος μαζί με τις συντρόφους των ποδοσφαιριστών και άλλους επισήμους για να δουν στο Γουέμπλεϊ τον αποψινό αγώνα. Η DFA ανακοίνωσε πως επέλεξε τους 40 φιλάθλους για την αφοσίωσή τους στην Εθνική Δανίας. Οι 40 φίλαθλοι προσγειώθηκαν στο Λονδίνο το απόγευμα, έχουν αρνητικό τεστ για την νόσο Covid - 19 και όσο βρίσκονται στη Βρετανία θα παραμένουν εντός περιορισμένης κοινωνικής «φούσκας».

Η Δανία ανήκει στις «πορτοκαλί» χώρες με βάση το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη, που χρησιμοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο για τον κορωνοϊό, γεγονός που σημαίνει πως όποιος εισέρχεται από «πορτοκαλί» χώρα σε βρετανικό έδαφος υποχρεούται σε καραντίνα 10 ημερών.

Χιλιάδες Βρετανοί έξω από το Γουέμπλεϊ τραγουδούν «It's coming Home»

Χιλιάδες οπαδοί των «Τριών Λιονταριών» έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το γήπεδο του Γουέμπλεϊ τραγουδώντας «It's coming Home» και «God Save the Queen» ενώ πολλοί φίλαθλοι έφυγαν νωρίτερα από τις δουλειές τους για να κλείσουν θέση στις παμπ από όπου και θα δουν τον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία από την τηλεόραση. Χιλιάδες άλλοι φίλαθλοι, που δεν έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο, αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Τραφάλγκαρ Σκουέαρ για να δουν τον αγώνα.

Κλείσιμο
Η αστυνομία του Λονδίνου περιμένει μεγάλα πλήθη να ξεχυθούν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας μετά το τέλος του αγώνα και συμβουλεύει τους φιλάθλους να τηρούν τις οδηγίες για την πανδημία και να μην παραμένουν στην πρωτεύουσα, αν δεν έχουν εισιτήριο για τον αγώνα, ή αν δεν έχουν κλείσει θέση σε παμπ για να τον παρακολουθήσουν. Έξω από το Γουέμπλεϊ έχουν καταφθάσει και οπαδοί της Εθνικής Δανίας ντυμένοι στα χρώματα της ομάδας και με κέρατα των Βίκινγκς στο κεφάλι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστιοφόρο βυθίστηκε στη Νάξο - Σώοι οι οκτώ Γερμανοί επιβαίνοντες

Συναγερμός και στη Γλυφάδα: Κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα έδειξαν τα rapid test

Φορο-μπόνους 30% για ηλεκτρονικές αποδείξεις σε κλάδους υψηλής φοροδιαφυγής








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης