Ισπανία: Ναυάγιο με μετανάστες στα Κανάρια - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μια έγκυος

Ισπανία: Ναυάγιο με μετανάστες στα Κανάρια - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μια έγκυος

Αγνοούνται πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι - Το πλεούμενο μετέφερε 49 μετανάστες από την Αφρική

ispania_navagio
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που φαίνεται πως ήταν έγκυος, σύμφωνα με τους διασώστες, και άλλοι πέντε φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοικτά του Λανθαρότε, στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία πιστεύουμε ότι ήταν έγκυος», δήλωσε ο Ενρίκε Εσπινόσα, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης στο Λανθαρότε.

«Πιστεύουμε πως 49 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος. Εντοπίσαμε 44, 41 εν ζωή και τρεις που είχαν πεθάνει. Κάνουμε έρευνες για πέντε ανθρώπους: έναν ανήλικο και τέσσερις άνδρες», είπε.



Το σκάφος ανατράπηκε κοντά σε ένα λιμάνι στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη βραχώδη ζώνη και άνθρωποι που βρίσκονταν στο λιμάνι πήδηξαν στη θάλασσα για να βοηθήσουν τους μετανάστες, είπε ακόμη.

Οι αφίξεις σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες στα Κανάρια από την Αφρική, ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος διάπλους λόγω των ισχυρών ρευμάτων, πολλαπλασιάστηκαν από τα τέλη του 2019 και την ενίσχυση των ελέγχων στη Μεσόγειο.

Το 2020, 23.023 μετανάστες έφθασαν στο ισπανικό αρχιπέλαγος, οκταπλάσιος αριθμός σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 1.851 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2020 προσπαθώντας να φθάσουν στα Κανάρια, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Caminando Fronteras, που παρακολουθεί τις μεταναστευτικές ροές.

Από την Αφρική, ο διάπλους είναι τουλάχιστον εκατό χιλιόμετρα, και τα ρεύματα καθώς και η κατάσταση των σκαφών και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι υπερφορτωμένα, προκαλούν πολλές τραγωδίες.

Στα τέλη Απριλίου, ένα αυτοσχέδιο σκάφος ανοικτά των Καναρίων εντοπίστηκε με τα πτώματα 24 μεταναστών που επέβαιναν σε αυτό.

Και τον Μάρτιο, ένα κοριτσάκι δύο ετών από το Μαλί υπέκυψε έπειτα από πολυήμερη μάχη με τον θάνατο σε ένα νοσοκομείο των Καναρίων μετά τη διάσωσή της από ένα αυτοσχέδιο σκάφος.

Ειδήσεις σήμερα 

Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: Ο πιλότος είναι ένας κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης