Η Ρωσία δεν επέτρεψε πτήση που θα παρέκαμπτε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Η Ρωσία δεν επέτρεψε πτήση που θα παρέκαμπτε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Screenshot_2021-05-27_at_6_37_23_PM
Η Ρωσία δεν επέτρεψε σε αεροσκάφος της Austrian Airlines που θα αναχωρούσε από την Βιέννη με προορισμό τη Μόσχα να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας επειδή θα παρέκαμπτε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε η αυστριακή αεροπορική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Lufthansa.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αναγκαστική προσγείωση την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο του Μινσκ αεροσκάφους της Ryanair που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, όπου συνελήφθη ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς.

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την Λευκορωσία την άμεση απελευθέρωση του 26χρονου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και κάλεσαν σε άμεση διερεύνηση του πρωτοφανούς περιστατικού της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair στη Λευκορωσία.

Οι «27» τάχθηκαν υπέρ της αυστηρότερης πρότασης που υπήρχε στο τραπέζι και κάλεσαν τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Επίσης απαγόρευσαν στους λευκορωσικούς αερομεταφορείς να χρησιμοποιούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Επίσης κάλεσαν την Κομισιόν να προτείνει περισσότερα πρόσωπα και οντότητες εναντίον των οποίων θα επιβληθούν κυρώσεις και να υιοθετήσει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Μινσκ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.905 τα νέα κρούσματα - 540 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

Τραγωδία στα Χανιά: Τα ανεξίτηλα τραύματα στην ψυχή της 11χρονης Ιωάννας «που είχε περάσει πολλά» 


Μητσοτάκης στην Bild: Η Ελλάδα του 2021 είναι μία διαφορετική χώρα - Δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης