Μπιλ Γκέιτς: Όλα για το Νόμπελ Ειρήνης - Ο ενδιάμεσος Επστάιν και ο μυστικός δείπνος με τον πρόεδρο της Επιτροπής

Μπιλ Γκέιτς: Όλα για το Νόμπελ Ειρήνης - Ο ενδιάμεσος Επστάιν και ο μυστικός δείπνος με τον πρόεδρο της Επιτροπής

Ο Έπσταϊν βοηθούσε τον ιδρυτή της Microsoft στις επαφές του για το βραβείο Νόμπελ

bill-gates-epstein343
Σύμμαχο στο πρόσωπο του αυτόχειρα παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν φαίνεται ότι αναζήτησε ο Μπιλ Γκέιτς, που θέλοντας να διεκδικήσει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, έκανε τα «στραβά μάτια» στη φήμη του άλλοτε χρηματιστή.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα DNMagasinet, ο Μπιλ Γκέιτς τον Μάρτιο του 2013 μαζί με τον Έπσταϊν επισκέφθηκαν στο Στρασβούργο τον τότε πρόεδρο της νορβηγικής επιτροπής των βραβείων Νόμπελ και πρώην πρωθυπουργό Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι του think tank IPI, που έχει ασχοληθεί με την υγειονομική περίθαλψη και τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Έπσταϊν έκανε τις συστάσεις μεταξύ των εκπροσώπων του think tank και του Γκέιτς. Το ίδρυμα του ιδρυτή της Microsoft έχει χρηματοδοτήσει με εκατομμύρια δολάρια την οργάνωση, στο πλαίσιο προγράμματος εξάλειψης της πολιομυελίτιδας.

«Ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε συνάντηση» υποστήριξε ο Ζάνγκλαντ εξηγώντας ότι ο επισκέπτης ενδιαφερόταν για το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και για την προστασία των φαρμάκων για όλους.


Ο Ζάγκλαντ αναφέρει ότι Μπιλ Γκέιτς και Τζέφρι Έπσταϊν έφτασαν μαζί, ενώ είχαν και κουστωδία. Κατά τη συνάντηση τους περιέγραψε το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου των φαρμάκων, ενώ η συνομιλία προχώρησε περαιτέρω.

Έκανε τα «στραβά μάτια» στους νομικούς μπελάδες του Έπσταϊν

Η συνάντηση είδε το φως της δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα. Πρώην υπάλληλοι του ιδρύματος Γκέιτς ανέφαν ότι ο Μπιλ Γκέιτς έκανε τα στραβά μάτια στους νομικούς μπελάδες του Έπσταϊν και επιδίωξε γνωριμία μαζί του, καθώς πίστευε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει να του απονείμουν το Νόμπελ Ειρήνης. Οι αποκαλύψεις, αλλά και οι λεπτομέρειες της συνάντησης, γίνονται μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ζεύγους Μπιλ και Μελίντα, στις 4 Μαΐου.

«Ήμασταν ενήμερη για πιθανούς κινδύνους για το ίδρυμα και τους συνιδρυτές του Μπιλ και Μελίντα. Ακόμη και τότε, γνωρίζαμε ότι ο άνθρωπος (Έπσταϊν) δεν ήταν καθαρός» δήλωσε πηγή στο «The Daily Beast».

Κλείσιμο
Ωστόσο, σημειώνει η πηγή, ο Μπιλ Γκέιτς θεώρησε ότι «ο Τζέφρι θα μπορούσε να τον βοηθήσει, ότι γνώριζε τους σωστούς ανθρώπους ή τρόπους για να “ψήνει” πράγματα, για να πάρει το Νόμπελ. Νομίζω ότι τελικά απογοητεύτηκε που δεν λειτούργησε».


Η συνεργασία έληξε το 2013 μετά από βέτο της Μελίντα

Γκέιτς και Έπσταϊν συναντήθηκαν το 2011. Ο Έπσταϊν είχε στήσει ένα επενδυτικό ταμείο στο Ίδρυμα Γκέιτς, ενώ εκείνη την εποχή είχε καταδικαστεί για παιδική πορνεία.

Ωστόσο η καταδίκη δεν εμπόδισε τον Γκέιτς να τον επισκεφθεί στο αρχοντικό του στο Μανχάταν αρκετές φορές, ακόμη και να πετάξει με το ιδιωτικό του τζετ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Daily Beast, η συνεργασία έληξε το 2013, όταν η Μελίντα προειδοποίησε τον σύζυγό της για τον Έπσταϊν.

Το Ίδρυμα Γκέιτς υποστηρίζει ότι ουδέποτε ο Μπιλ επεδίωξε το Νόμπελ Ειρήνης

Εκπρόσωπος του ιδρύματος Γκέιτς πάντως ανέφερε μέσω email στην Daily Mail ότι ουδέποτε ο Μπιλ επεδίωξε ενεργά το Νόμπελ Ειρήνης. «Ενώ το βραβείο θα ήταν μεγάλη τιμή, είναι ψευδές να δηλώνουμε ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε “εμμονή” με αυτή, το έθεσε ως στόχο ή έκανε εκστρατεία με τον όποιο τρόπο».


Ο εκπρόσωπος προσθέτει ότι ακόμη κι αν ο Έπσταϊν είχε σχέδιο για να μετέχει σε διαδικασίες που σχετίζονταν με βραβεία ή διακρίσεις για τον Γκέιτς, ούτε ο ιδρυτής της Microsoft ούτε κάποιος με τον οποίο συνεργάζεται γνώριζε τις προθέσεις του και ότι θα είχαν απορρίψει κάθε προσφορά για βοήθεια.

«Πολλά άτομα με υψηλό προφίλ πρότειναν συνάντηση Μπιλ Γκέιτς και Έπσταϊν, καθώς ισχυρίστηκε ότι ήταν σε θέσει να φέρει δισεκατομμύρια δολάρια στη φιλανθρωπία, επειδή ήταν ατζέντης και σύμβουλος στρατηγικής πλουσίων» σημείωσε.

«Λάθος κρίση» παραδέχεται ο Μπιλ Γκέιτς

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, πράγματι υπήρξαν πολλές συναντήσεις Γκέιτς- Έπσταϊν, που στο επίκεντρο βρισκόταν φιλανθρωπικά θέματα. «Παρόλο που ο Έπσταϊν κυνηγούσε επιθετικά τον Γκέιτς, ο τελευταίος δεν είχε απολύτως καμία επιχειρηματική συνεργασία ή προσωπική φιλία με τον Έπσταϊν», αναφέρει ο εκπρόσωπος, που υποστηρίζει ότι από την πλευρά του Έπσταϊν έγινε εσφαλμένη παρουσίαση της φύσης των συναντήσεων. «Ο Μπιλ Γκέιτς εκφράζει τη λύπη του για τη συνάντησή του με τον Έπσταϊν και αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος στην κρίση του να τον δει».


Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές ότι ο Έπσταϊν ενημέρωσε τον Γκέιτς για το πώς να αποχωρήσει από τον γάμο του με τη Μελίντα. «Το να πηγαίνει στον Τζέφρι ήταν μια ανάπαυλα από τον γάμο του. Ήταν ένας τρόπος για να ξεφύγει από τη Μελίντα» ισχυρίστηκε μια πηγή. Το Ίδρυμα Γκέιτς αρνείται τον ισχυρισμό ως κατηγορηματικά ψευδή.




Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής 

Βάνα Μπάρμπα: Γενική κατακραυγή εναντίον της για «ξέπλυμα» του Πέτρου Φιλιππίδη 

Survivor: Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης