Ο Μπέρνι Έκλεστοουν... το τερμάτισε: «Θα έμπαινα μπροστά από πολυβόλο για να σώσω τον Πούτιν»

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν... το τερμάτισε: «Θα έμπαινα μπροστά από πολυβόλο για να σώσω τον Πούτιν»

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, πρώην αφεντικό της F1, είναι φαν του «δικτατορικού» στυλ ηγεσίας του Ρώσου προέδρου, ενώ στο παρελθόν είχε μιλήσει επαινετικά και για τον Χίτλερ

ecclestone
Ο πρώην επικεφαλής της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν, έκανε πρόσφατα ορισμένες αμφιλεγόμενες δηλώσεις που κάνουν τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ, και αναφέρονται στα θερμά αισθήματα που τρέφει για το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

Ειδικότερα, ο εκκεντρικός Βρετανός δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στους The Times, ανέφερε πως «Αν κάποιος κρατούσε ένα πολυβόλο και ετοιμαζόταν να πυροβολήσει τον Πούτιν, εγώ θα έμπαινα μπροστά του».

Ο 88χρονος μεγιστάνας είναι πεπεισμένος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «εντάξει τύπος» και ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην επίθεση κατά των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι to 2018, αφού θα ήταν «υπερβολικά απασχολημένος» για να σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια έπεσαν θύματα επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ τον Μάρτη του περασμένου έτους, στη βρετανική πόλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμπλοκή του Ρώσου προέδρου αποτελεί απλά... αποκύημα της φαντασίας ορισμένων. «Γιατί να το κάνει αυτό; Είναι καλός άνθρωπος. Ποτέ δεν έχει κάνει κάτι που να μην ήταν προς το συμφέρον του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Έκλεστοουν.

Ο πρώην CEO της Formula 1 είπε ακόμη ότι θα ήθελε να δει τον Πούτιν στο «πηδάλιο» της Ευρώπης και ότι η εισβολή στην Κριμαία είχε ως μοναδικό κίνητρο να «ενώσει ξανά τη Ρωσία». «Θα ήθελα να τον δω να κάνει κουμάντο στην Ευρώπη. Δεν έχουμε κανέναν σε αυτόν τον ρόλο, οπότε η κατάσταση δεν μπορεί να χειροτερέψει. Κάνει πάντα αυτό που υπόσχεται... Δεν είμαι υποστηρικτής της δημοκρατίας. Χρειαζόμαστε έναν δικτάτορα. Ένας δικτάτορας λέει "θα κάνω αυτό" και το κάνει. Σε μια δημοκρατία, οι αποφάσεις αποδυναμώνονται».

Ο Έκλεστοουν έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο έχουν θεαθεί μαζί σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις.

Κλείσιμο
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώσεις του Έκλεστοουν προκαλούν σάλο, αφού στο παρελθόν είχε μιλήσει επαινετικά για τον Χίτλερ, λέγοντας ότι ήταν ένας ηγέτης που «μπορούσε να καταφέρει πράγματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης