Κλόε Ζάο: Οι Κινέζοι σνομπάρουν την νικήτρια του Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Κλόε Ζάο: Οι Κινέζοι σνομπάρουν την νικήτρια του Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Γιατί στην πατρίδα της δεν αποθεώνουν την σκηνοθέτη;

zao_oskar
Μετά την ανάδειξη της Κλόε Ζάο ως την πρώτη γυναίκα Ασιατικής καταγωγής που τιμήθηκε όχι μόνο με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας αλλά και με το αντίστοιχο Όσκαρ, κανονικά τα ΜΜΕ της χώρας της θα έπρεπε να είχαν πάρει φωτιά και να της πλέκουν το εγκώμιο αφού κατάφερε να βγάλει την Κίνα ασπροπρόσωπη. Αντιθέτως, η τελετή απονομής των Όσκαρ δεν μεταδόθηκε φέτος από την κινεζική τηλεόραση, όπως αναφέρει το CNN.

Oι Κινέζοι τηλεθεατές δεν είχαν την ευκαιρία να δουν την 39χρονη συμπατριώτισσά τους να βραβεύεται για την ταινία της «Nomadland» που θριάμβευσε στην χθεσινή απονομή. Κι όσοι χρήστες έσπευσαν να την συγχαρούν στα social media , δεν... ακούστηκαν καθώς η κυβέρνηση του Πεκίνου προτίμησε τη λογοκρισία.

Πριν από έναν μήνα, όταν η Κλόε βραβεύτηκε με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, πολλοί συμπατριώτες της έσπευσαν να την συγχαρούν. Ωστόσο, τα εγκωμιαστικά σχόλια δεν κράτησαν πολύ.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης... ξέθαψαν δύο παλαιότερες συνεντεύξεις της Κλόε Ζάο: Η μία σε ένα Αυστραλιανό site ψυχαγωγίας όπου δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι τώρα η πατρίδα μου» με την οποία οι συμπατριώτες της έβγαλαν συμπέρασμα ότι πλέον δεν διαθέτει κινεζικό διαβατήριο. Η ίδια όμως έχει ισχυριστεί ότι δήλωσε το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ δεν είναι η πατρίδα μου.

Στην δεύτερη συνέντευξή της το 2013, σε ένα κινηματογραφικό περιοδικό που κυκλοφορεί στην Νέα Υόρκη η Κλόε εξηγούσε την επιλογή της να κάνει μία ταινία για έναν αυτόχθονα αμερικανό έφηβο στη Βόρεια Ντακότα.

Όπως είχε πει η ίδια «είναι κάτι που πηγάζει από τότε που εγώ ήμουν έφηβη στην Κίνα, ένα μέρος όπου τα ψέματα είναι παντού»... Ένιωθες πως δεν θα ήσουν ποτέ σε θέση να ξεφύγεις από αυτό. Πολλές πληροφορίες που μάθαινα σε αυτήν την ηλικία δεν ήταν αλήθεια, και αυτό με έκανε πολύ αντιδραστική προς την οικογένεια και το παρελθόν μου».

Σε χρόνο - ρεκόρ, οι δηλώσεις της έγιναν viral στην πατρίδα της σκηνοθέτιδας με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε νίκη της πλέον να μην θεωρείται εθνικό κατόρθωμα. Οι Κινέζοι προτίμησαν να μην τιμήσουν την Κλόε Ζάο, που έχει δηλώσει εξάλλου ότι μπορεί να γεννήθηκε στο Πεκίνο αλλά σπούδασε στη Δύση και λατρεύει τη δυτική ποπ κουλτούρα.



Ειδήσεις σήμερα: 

Σηκώνουμε μανίκια: Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30-49

Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου

Απίστευτο περιστατικό στον Βύρωνα: Γυναίκα πέταξε πετρέλαιο σε δυο ανήλικες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης