Εισαγγελία Παλέρμο: Να παραπεμφθεί σε δίκη ο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες

Εισαγγελία Παλέρμο: Να παραπεμφθεί σε δίκη ο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομοή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου», έγραψε ο Σαλβίνι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

salvini
Η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησε νωρίτερα το Σάββατο την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες. Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι, τον Αύγουστο του 2019 (όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε) να μην επιτρέψει, επί μια εβδομάδα, την αποβίβαση 147 μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, σε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομοή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου», έγραψε ο Σαλβίνι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη Σικελία, οι ακροαματικές διαδικασίες για την όλη αυτή υπόθεση βρίσκονται ακόμη στην αρχική τους φάση και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης