Τα εμβόλια είναι η ελπίδα, ωστόσο υπάρχει και η οικονομική κρίση τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιενκατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μετά την υπογραφή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
«Η ελπίδα για την οικονομική κρίση είναι το NextGenerationEU» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνοντας ότι αυτή η συμφωνία «είναι κάτι περισσότερο από χρήματα» και προσέθεσε ότι «πρόκειται για ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης της ΕΕ».
Σε ερώτηση για το αν θα εμβολιαστεί πρώτα το 60% του ενήλικου πληθυσμού ή εάν θα γίνει η εκταμίευση των πρώτων πόρων, η κ. Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «κοινός στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ οι πρώτοι πόροι μπορεί να εκταμιευτούν μέχρι τα μέσα της χρονιάς». Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η πρώτη εκταμίευση μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του καλοκαιριού, «στην αρχή θα έλεγα».
Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλιτόνισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε». Συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες δε μπορούν να περιμένουν», υπογραμμίζοντας ότι η κρίση είναι βαθιά.
Τέλος, η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας είναι προς όφελος των πολιτών.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.