Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδονησία: Σε δύο μέρες το προκαταρκτικό πόρισμα για την τραγωδία

Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδονησία: Σε δύο μέρες το προκαταρκτικό πόρισμα για την τραγωδία

Το αεροσκάφος 737-500 της Boeing Co συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας πριν από έναν μήνα, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων

Indonesia_Crash
Η αρμόδια υπηρεσία για τη διερεύνηση αεροπορικών δυστυχημάτων στην Ινδονησία αναμένεται να δημοσιοποιήσει στις 10 Φεβρουαρίου το προκαταρκτικό πόρισμά της για τη συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η αναφορά θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Εθνικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Μεταφορών στην Ινδονησία (KNKT), όπως ανέφερε στο Reuters ο επικεφαλής της επιτροπής Σοερτζάντο Τζατζόνο μέσω γραπτού μηνύματος.

Το αεροσκάφος 737-500 της Boeing Co συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας αμέσως μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα στις 9 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων.

Οι ερευνητές εντόπισαν αμέσως και επεξεργάστηκαν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροσκάφους, ενώ απέστειλαν τμήματά του, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αυτόματης ρύθμισης ισχύος των κινητήρων, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για ειδική εξέταση και ανάλυση δεδομένων.

Κλείσιμο
Οι δύτες δεν έχουν ακόμη ανασύρει τον καταγραφέα συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος, που καταγράφει τις συνομιλίες στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους, προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η εμπλοκή του ανθρώπινου παράγοντα στο αναφερόμενο αεροπορικό δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Νεαρή υποπλοίαρχος του Βασιλικού Ναυτικού «γύριζε ερωτικά βίντεο» σε top secret βάση της Σκωτίας

Βίντεο: «Γύπας» κατηγορούμενος για διάρρηξη την... πέφτει στη δικαστίνα - «Είσαι πανέμορφη!»

Μέλος επιτροπής υπουργείου Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): «Δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης