Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Δείτε βίντεο με τους δύτες να ερευνούν τα συντρίμμια στον βυθό

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Δείτε βίντεο με τους δύτες να ερευνούν τα συντρίμμια στον βυθό

Παιδικά σακίδια, ρούχα και άλλα προσωπικά είδη των αδικοχαμένων επιβατών ανάμεσα στα θλιβερά απομεινάρια του δυστυχήματος -Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάκτησης των μαύρων κουτιών

ditis
Ινδονήσιοι δύτες σαρώνουν σήμερα τον βυθό της θάλασσας της Ιάβας στο πλαίσιο της επιχείρησης ανάκτησης των μαύρων κουτιών του τζετ που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Τζακάρτα, παρασύροντας στον θάνατο τους 62 επιβαίνοντες.

Βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail δείχνει τους δύτες να εξετάζουν ό,τι έχει απομείνει από το Sriwijaya Air Boeing 737-500, το οποίο οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν ακέραιο προτού συντριβεί, καθώς τα συντρίμμια είναι συγκεντρωμένα σε σχετικά μικρό υποθαλάσσιο χώρο.



Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένα παιδικό σακίδιο της Marvel ήταν ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα των αδικοχαμένων επιβατών που έχει βρει μέχρι στιγμής η ομάδα αναζήτησης, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού και των υπόλοιπων σορών.

Στο επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση εσωτερικού SJ 182 με προορισμό την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό κομμάτι της νήσου Βόρνεο, βρίσκονταν πενήντα επιβάτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρία βρέφη, καθώς και δώδεκα μέλη του πληρώματος. Το Μπόινγκ χάθηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.


Κλείσιμο


Στην προσπάθεια ανάκτησης των μαύρων κουτιών και εντοπισμού των μαύρων κουτιών συμμετέχουν περίπου 2.600 άτομα, με δεκάδες σκάφη και ελικόπτερα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Οι σοροί και τα ανθρώπινα μέλη  που ανακτώνται μεταφέρονται σε τοπικό νοσοκομείο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω σύγκρισης δείγματος DNA με εκείνο ζώντων συγγενών.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης προσδιόρισαν πού βρίσκονται οι συσκευές με τα δεδομένα πτήσης του αεροπλάνου χθες και εκτιμάται ότι ο εντοπισμός τους είναι ζήτημα χρόνου.

Wreckage and black boxes found in search for Indonesian plane | 7NEWS


Τα δυστύχημα ήταν το πρώτο στη χώρα της Ασίας από τον Οκτώβριο του 2018, όταν 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή 737 MAX στη θάλασσα της Ιάβας 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν. Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη προχθές δεν ανήκε στον πολύ αμφιλεγόμενο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλασικό» 737, ηλικίας σχεδόν 27 ετών. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα στον οποίο ανήκε.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την καταστροφή. Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και συχνά περνούν μήνες μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα οι εμπειρογνώμονες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail




Ειδήσεις σήμερα: 

Soho Karen: Η 22χρονη που εξόργισε το διαδίκτυο - Κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο ή παρεξηγημένη;

Sex and the City: «Κάρι», «Μιράντα» και «Σάρλοτ» επιστρέφουν σε νέα σειρά - Δείτε το trailer! 

Στο τέλος της εβδομάδας η εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος της Μέρκελ - Οι κύριοι υποψήφιοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης