Μέλος επιτροπής υπουργείου Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): «Δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες παιδιών»

Μέλος επιτροπής υπουργείου Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): «Δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες παιδιών»

«Αν αυξηθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, θα πάμε σε αυστηρότετρα μέτρα» τόνισε η Μαρία Τσολιά

meth_william_main
Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι αυτές που θα κρίνουν τελικά αν θα εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Μαρία Τσολιά.


Η κ. Τσολιά, σημείωσε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ, αυτό θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για ένα αυστηρότερο πλαίσιο. «Αν γεμίζουν οι ΜΕΘ δεν έχουμε περιθώριο θα πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις η κ. Τσολιά ξεκαθάρισε ότι «δεν προτιμούν τα παιδιά», όμως επειδή υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση είναι λογικό, όπως είπε, να ανεβαίνουν τα κρούσματα και σε νεότερες ηλικιακές ομάδες. «Παραμένει χαμηλή η μεταδοτικότητα στα παιδιά και δεν έχουμε αύξηση νοσηλείων σε μικρές ηλικίες», πρόσθεσε.

Στο ενδεχόμενο να φτάσουν ακόμη και 2.000 τα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, φάνηκε επιφυλακτική λέγοντας ότι δεν κάνει προβλέψεις αλλά εκτιμά ότι είναι δύσκολο, ωστόσο όχι αδύνατο. Πρέπει όπως υπογράμμισε, να βρούμε έναν συνδυασμό τρόπων ώστε να είναι ανοιχτή η κοινωνία, να κινείται η οικονομία διότι έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία μέσω των εμβολιασμών. «Ελπίζουμε να αποδώσουν τα μέτρα», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πακέτο μέτρων ανακούφισης Φεβρουαρίου-Μαρτίου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Σχολεία: Πώς θα λειτουργούν από Δευτέρα ανά περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης