Νεκρός στα 96 του ο πιο διάσημος... «sexpert» της Ινδίας

Νεκρός στα 96 του ο πιο διάσημος... «sexpert» της Ινδίας

Με το αιχμηρό του χιούμορ αλλά και τις επιστημονικές του γνώσεις είχε βοηθήσει χιλιάδες συμπολίτες του μέσα από τη στήλη του

watsa
Η Ινδία θρηνεί τον πιο διάσημο «sexpert» της, o οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών έχοντας προηγουμένως μετατραπεί σε «θρύλο» χάρη στην άκρως ενημερωτική και ειλικρινή στήλη συμβουλών του σε τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το BBC, o Δρ. Μαχίντερ Γουάτσα, ο οποίος είχε σπουδάσει μαιευτήρας και γυναικολόγος, ήταν η πένα πίσω από τη διάσημη στήλη «Ρώτα τον Sexpert» για περισσότερα από 10 χρόνια. Με όπλο τις γνώσεις του και την επαγγελματική εμπειρία του ως γυναικολόγος και σεξολόγος, ο Ινδός επιστήμονας απαντούσε στις απορίες χιλιάδων Ινδών, βοηθώντας να λύσουν σημαντικά προβλήματα στην ερωτική τους ζωή.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν τα παιδιά του αναφέρει ότι ο πατέρας τους έζησε «μια υπεροχη ζωή με τους δικούς του όρους». Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το τελευταίο διάστημα ο ηλικιωμένος άνδρας υπέφερε από κάποια ασθένεια.

My Indian Life: The Sexpert - BBC News


O Watsa ήταν ήδη 80 όταν ξεκίνησε να γράφει την καθημερινή στήλη συμβουλών για το σεξ στην Mumbai Mirror  που τον έκανε διάσημο ανά τον κόσμο. Πολύ σύντομα η στήλη του προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και έντονες διαμαρτυρίες, καθώς το σεξ είναι ακόμα θέμα ταμπού σε πολλά ινδικά νοικοκυριά.

«Πριν ξεκινήσουμε τη στήλη, τα ινδικά ΜΜΕ χρησιμοποιούσαν πολύ σπάνια - ίσως και καθόλου - λέξεις όπως "πέος" και "αιδοίο"», είχε πει το 2014 στο BBC η αρχισυντακτρια της εφημερίδας, κ. Μπαγκέλ. Όπως είχε αποκαλύψει τότε, η τολμηρή για τα δεδομένα της χώρας στήλη είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί η εφημερίδα πλήθος απειλητικά μηνύματα και καταγγελίες για χυδαιότητα στις αρμόδιες Αρχές. Όμως η ίδια θεωρούσε πάντα ότι τα οφέλη από τη δημοσίευση των συμβουλών του sexpert υπερτερούσαν των μπελάδων που αντιμετώπιζε το έντυπο.

Μόνο στην Mirror o Δρ. Γουάτσα είχε απαντήσει πάνω από 20.000 απορίες αναγνωστών. Αν υπολογίσει κανείς και τα χρόνια της καριέρας του ως σύμβουλος σεξουαλικών ζητημάτων, ο αριθμός των ανθρώπων που έχει βοηθήσει είναι τεράστιος, επισημαίνει η κυρία Μπαγκέλ.



Κλείσιμο
Όπως είχε πει στο BBC πριν από έξι χρόνια ο έμπειρος γυναικολόγος, ο ίδιος βλέπει το σεξ ως κάτι που φέρνει χαρά στον άνθρωπο, όμως πολλοί συνάδελφοί του στις εφημερίδες τείνουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σοβαρή, ιατρική ορολογία. Ο ίδιος προτιμούσε μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση στις απαντήσεις του, που χαρακτηριζόταν από πειρακτικό χιούμορ αλλά και ανθρωπιά.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που είχε δώσει σε έναν ανήσυχο Ινδό, ο οποίος μην έχοντας χρησιμοποιήσει αντισύλληψη με την καλή του, έτρεξε να προμηθευτεί ένα «χάπι της επόμενης ημέρας» και... πάνω στη σύγχυση της στιγμής μπερδεύτηκε και το κατάπιε ο ίδιος. «Μπορεί να μου προκαλέσει επιπλοκές;» ρωτούσε όλο αγωνία ο ταλαίπωρος άνδρας για να λάβει την εξής απάντηση: «Την επόμενη φορά σε παρακαλώ βάλε προφυλακτικό και προσπάθησε να μην το καταπιείς κι αυτό».


watsa-1
watsa-2
watsa-3
watsa-4




Ειδήσεις σήμερα

Υποχωρεί από τα δυτικά η κακοκαιρία - Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτοχρονιά

Τομ Κρουζ: Φτιάχνει στούντιο «οχυρό» κατά του κορωνοϊού σε πρώην στρατιωτική βάση!

Τραμπ: Fake news τα περιοδικά μόδας αφού σνόμπαραν την... καλύτερη Πρώτη Κυρία! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης