Δεν θα δοθεί φέτος βραβείο «κακού σεξ στη λογοτεχνία» γιατί το 2020 μας... τσάκισε!

Δεν θα δοθεί φέτος βραβείο «κακού σεξ στη λογοτεχνία» γιατί το 2020 μας... τσάκισε!

Οι κριτές αποφάσισαν ότι περάσαμε αρκετά χάλια και χωρίς να μας υποβάλουν στην ταλαιπωρία του κακού σεξ

adult
Τα βάσανα και οι λύπες που πέρασε η ανθρωπότητα τη φετινή «χρονιά της πανδημίας» παραείναι πολλά για να την υποβάλει κανείς και στην ταλαιπωρία του... κακού σεξ! Αυτό αποφάσισαν οι διοργανωτές του βρετανικού βραβείου «Κακού σεξ στη λογοτεχνία», που κάθε χρόνο «τιμά» (τρόπος του λέγειν) έναν συγγραφέα, ποιητή ή άλλον «τεχνίτη» του λόγου, που προσέφερε με την πένα του την πιο... cringe-worthy σεξουαλική περιγραφή του έτους!

Μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων, σύμφωνα με τη New York Post, ελήφθη η απόφαση να ακυρωθεί η φετινή απονομή του πρωτότυπου βραβείου που απονέμει το περιοδικό Literary Review. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό για το σκεπτικό της ακύρωσης, οι κριτές «ένιωσαν ότι το κοινό έχει υποβληθεί σε υπερβολικά φρικτά πράγματα φέτος και δεν δικαιολογείται να εκτεθεί και σε κακό σεξ».

Πάντως οι κριτές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η ακύρωση του βραβείου του 2020 δεν πρέπει να εκληφθεί από κανέναν συγγραφέα ως... άδεια για να συνεχίσει να γράφει χάλια σκηνές σεξ.

«Με τους περιορισμούς του lockdown να γεννούν νέες σεξουαλικές πρακτικές διαφόρων ειδών, οι κριτές αναμένουν ένα χείμαρρο απο υποψηφιότητες την επόμενη χρονιά. Οι συγγραφείς πρέπει να θυμούνται ότι το cybersex και άλλες μορφές home entertainment εμπίπτουν στο πλαίσιο αρμοδιότητας του βραβείου» προειδοποίησε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος των κριτών.

«Σκηνές σε λιβάδια, πάρκα, αυλές σπιτιών ή σε εσωτερικούς χώρους με λιγότερα από έξι άτομα επίσης δεν θα εξαιρούνται», συμπληρώνει με νόημα η ανακοίνωση.

Από το 1993, το βραβείο Bad Sex in Fiction Award τιμά «την πιο αδιανόητα απαίσια σκηνή σεξουαλικής περιγραφής σε κατά τ' άλλα καλά μυθιστορήματα». Μεταξύ των κριτηρίων που χρησιμοποιεί η επιτροπή για να διαλέξει το πραγματικά χειρότερο λογοτεχνικό σεξ είναι ο πλεονασμός, το φτωχό λεξιλόγιο και η αμηχανία που προκαλεί στον αναγνώστη η εκάστοτε σκηνή.

Για παράδειγμα οι... οκτώ αναφορές στην εκσπερμάτιση μέσα σε μια παράγραφο χάρισαν το 2018 το βραβείο στον Αμερικανό Τζέιμς Φρέι και στη νουβέλα του «Κατερίνα».


Ειδήσεις σήμερα

Σοφία Λόρεν: Έξι μαθήματα ζωής από την 86χρονη που εξακολουθεί να νιώθει... 20άρα! 

Ο πρώην «Tiger King» έστειλε γράμμα στην Κιμ Καρντάσιαν μέσα από τη φυλακή! 

Η sex worker «με το υψηλότερο εισόδημα στις ΗΠΑ» τα βάζει με την πολιτεία της Νεβάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης