Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: «Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω»

Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: «Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω»

Ο Κλεμάν Μπον αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε πρόσφατη συνέντευξή του και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας στην Πολωνία

clement_beaune
Ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αποκάλυψε δημόσια ότι είναι γκέι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Tetu, κατά την οποία δεσμεύτηκε μάλιστα να υποστηρίξει την LGBTQ κοινότητα στην Πολωνία.

«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω» είπε στο Tetu ο Κλεμάν Μπον, σύμφωνα με το Politico, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στα δικαιώματα των γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανς και queer πολιτών της Ευρώπης. Οπως τόνισε ο ίδιος, ο σκοπός πίσω από αυτή τη δημόσια αυτή δήλωση είναι να δείξει ότι το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν τον εμποδίζει από το να γίνει υπουργός. Η πλήρης συνέντευξη του περιοδικού πρόκειται να δημοσιεύθεί σήμερα, Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το Politico, ο Μπον υποσχέθηκε να επισκεφθεί στις αρχές του επόμενου έτους μία από τις λεγόμενες «LGBT-free» ζώνες της Πολωνίας, αλλά και να προσφέρει την υποστήριξή του σε μια τοπική οργάνωση που υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες μικροί δήμοι στην Πολωνία έχουν αυτο-ανακηρυχθεί «απαλλαγμένοι από ιδεολογία LGBT», προκειμένου να εμποδίζουν πορείες και συγκεντρώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, όπως το Pride. Η πολωνική κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο προσφέρθηκε μάλιστα να υποστηρίξει οικονομικά πόλεις που έχουν χάσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εξαιτίας αυτής τους της στάσης.

Σύμφωνα με το BBC, οι εχθρικές διαθέσεις πολλών πολιτικών απέναντι σε αυτήν την μερίδα του πληθυσμού έχει διχάσει τον πολωνικό λαό, με τους πιο φιλελεύθερους πολίτες να αντιδρούν και τους γκέι που ζουν στις συγκεκριμενες περιοχές να βρίσκονται αντιμέτωποι με τρεις επιλογές: τη μετανάστευση, τη σιωπηρή παραμονή ή την αντεπίθεση.

«Δεν θα ήθελα να πουν κάποιοι ότι αντιτίθεμαι σε αυτές τις ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβλητικό να μου καταλογίσουν ότι δίνω αυτόν τον αγώνα για προσωπικά κίνητρα. Ως υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας, έχω την ευθύνη να μάχομαι για την ανεκτικότητα» τόνισε ο Κλεμάν στη συνέντευξή του.

Δείτε βίντεο: «Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω» λέει δημόσια ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω» λέει ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



Ειδήσεις σήμερα

Μείωση κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα - Οριακή η κατάσταση στην Αττική

Harrods: Η επέλαση των τρελαμένων καλά κρατεί

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε αναστολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης