Πολ Μπέτανι: Ο πατέρας μου ήταν γκέι που τρόμαξε μπροστά στις πύλες της Κόλασης

Πολ Μπέτανι: Ο πατέρας μου ήταν γκέι που τρόμαξε μπροστά στις πύλες της Κόλασης

Ο Βρετανός ηθοποιός μιλάει ανοικτά για τα πάθη και τους δαίμονες του ομοφιλόφυλου πατέρα του, με αφορμή τον γκέι ρόλο που παίζει στη νέα του ταινία

BETTANY_2

O Πολ Μπέτανι, ο γνωστός βρετανός ηθοποιός που διακρίθηκε για τον ρόλο του στην ταίνια «Ενας υπέροχος άνθρωπος», δεν μασάει  ποτέ τα λόγια του, ούτε κρύβεται πίσω από το δακτυλό του. Στο παρελθόν είχε σοκάρει το κοινό με τις αποκαλύψεις του για τις ξέφρενες βραδιές με ναρκωτικά και γυναίκες που πέρασε μαζί με τον κολλητό του φίλο Τζόνι Ντεπ.

Τώρα για άλλη μια φορά μιλάει έξω από τα δόντια για την προσωπική και οικογενειακή του ζωή και αποκαλύπτει τα πάντα για τον gay πατέρα του Thane. Ο πατέρας του, πρώην χορευτής που έγινε δάσκαλος δημοτικού, ύστερα από 40 χρόνια γάμου, στα 63 του, αποκάλυψε στους οικείους του ότι είναι gay και ερωτευμένος με τον παιδικό του φίλο Άντι. Μετακόμισε μαζί του και έζησαν μαζί, για περίπου 20 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του συντρόφου του, από γηρατειά. Στη συνέχεια, στα 80 του χρόνια, πλέον, αποκήρυξε το ομοφυλόφιλο παρελθόν του, το θεωρούσε ως «ένα μεγάλο λάθος και παρεξήγηση». Ο ίδιος δε, αρνούνταν πεισματικά πλέον πως ήταν ή υπήρξε gay.

000_T80OJ
O Πολ Μπέτανι με τη σύζυγό του Τζένιφερ Κόνελι

Σε συνέντευξη του ο Πόλ Μπέτανι, σήμερα 49 ετών, εκμυστηρεύθηκε πως ο πατέρας του ως καθολικός και με τον φόβο της μετά θάνατον τιμωρίας αναγκάστηκε να αποκηρύξει την σεξουαλική του ταυτότητα. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «ο πατέρας μου βγήκε από τον ντουλάπα στα 63 του. Μετά από μια δυνατή  20χρονη ομοφυλόφιλη σχέση αναγκάστηκε να διαγράψει τα πάθη και τα συναισθήματα του, μπροστά στο φόβο των πυλών της κολάσεως. Η ντροπή που ένιωθε για την σεξουαλική του ταυτότητα ήταν τόσο μεγάλη που δεν θρήνησε καθόλου τον άνθρωπο που αγαπούσε».

000_DV1941706
Ο Πολ Μπέτανι με τον κολλητό του φίλο Τζένι Ντεπ την εποχή των ξέφρενων πάρτι με ναρκωτικά.

Στην τελευταία του ταινία με τίτλο «Uncle Frank» ο Πόλ Μπέτανι υποδύεται έναν γκέι θείο που επιστρέφει στο πατρικό του, παρέα με την ανηψιά του, για την κηδεία του πάτερ φαμίλια. Σύντομα θα τους συνοδέψει στο ταξίδι τους και ο σύντροφός του. Ηταν μοιραίο, λοιπόν, το σενάριο της ταινίας, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος «να ξυπνήσει προσωπικές μνήμες» από την οικογενειακή του ζωή.

Ο Πολ Μπέτανι ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Χιθ Λέτζερ στην ταινία «Η ιστορία ενός ιππότη», ξεχώρισε στον «Κώδικα Ντα Βίντσι» και απογειώθηκε με τη σειρά ταινιών «Avengers». Είναι παντρεμένος, από το 2003, με την βραβευμένημε Οσκαρ ηθοποιό  Τζένιφερ Κόνελι.  



Ειδήσεις σήμερα

Εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ: 615 διασωληνωμένοι - Δεν πέφτει το φορτίο στη Β. Ελλάδα

Εξηγήσεις στο αυτόφωρο αναμένεται να δώσει σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης 

Αναρρώνει στο σπίτι του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Ιερώνυμος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης