Γερμανία: «Ακτινοβολούσε στην καθημερινότητά του» λέει ιερέας για τον οδοντίατρο που σκοτώθηκε στο Τρίερ

Γερμανία: «Ακτινοβολούσε στην καθημερινότητά του» λέει ιερέας για τον οδοντίατρο που σκοτώθηκε στο Τρίερ

Ο αδελφικός φίλος του άτυχου οδοντίατρου και ιερέας της ενορίας του μιλά στο protothema.gr - «Ήταν άνθρωπος του Θεού και της αναστάσιμης χαράς της ζωής»

trier_eno
«Ο Γιώργος ήταν άνθρωπος του Θεού και της αναστάσιμης χαράς της ζωής. Και αυτή η αναστάσιμη χαρά της ζωής ακτινοβολούσε στην καθημερινότητα του». Με τα παραπάνω λόγια ο πατήρ Σπύρος, αδελφικός φίλος του Γιώργου Κομπιλίρη, περιγράφει τον Έλληνα οδοντίατρο που έχασε τη ζωή του μαζί με τη νεογέννητη κορούλα του, όταν 51χρονος Γερμανός έριξε το θηριώδες τζιπ που οδηγούσε πάνω σε πολίτες στο Τρίερ της Γερμανίας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.


Ο ιερέας της ενορίας μιλώντας στο ΘΕΜΑ αποκάλυψε ότι ο 45χρονος Γιώργος, ήταν ένας από τους ανθρώπους που μαζί με τον ίδιο και μια μικρή ομάδα ανθρώπων είχαν οραματιστεί τη δημιουργία ενορίας στην πόλη Τρίερ. «Με τον Γιώργο και με δυο ακόμη ανθρώπους οραματιστήκαμε την ύπαρξη ενορίας στο Τρίερ, πριν από αρκετά χρόνια. Ο Γιώργος ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για το χώρο της ενορίας. Ήταν ενεργό μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου μας και συγκεκριμένα ο ταμίας. Ήταν ο άνθρωπος που είχε και το κομμάτι της επικοινωνίας και μετέφερε τα μηνύματά μας στις Αρχές, γιατί ήταν πάρα πολύ αγαπητός στην πόλη».


Ο πατέρας Σπυρίδων Τσεκούρας ήταν στενός φίλος του Γιώργου Κομπιλίρη και όπως είπε, οι οικογένειές τους έκαναν παρέα, ενώ αρκετά συχνά περπατούσαν στον πεζόδρομο, εκεί όπου έγινε το μοιραίο περιστατικό. «Εκτός από γιατρός μας και ενορίτης ήταν και αδελφικός μου φίλος. Οι οικογένειες μας έκαναν παρέα. Βγαίναμε αρκετά συχνά για περίπατο στο Τρίερ και ένα χαρακτηριστικό που θα σας πω είναι ότι τον χαιρετούσε όλη η πόλη κάθε φορά που ήμασταν έξω. Εγώ για να τον πειράξω τον αποκαλούσα δήμαρχο και του έλεγα: “Γιώργο μη βάλεις ποτέ υποψηφιότητα για δήμαρχος, γιατί ο αντίπαλός σου δεν θα δει ούτε τη δική του ψήφο, εσένα θα ψηφίσει”. Μάλιστα όταν είχαμε κάποιο ραντεβού με κάποια τοπική υπηρεσία για θέματα της ενορίας φεύγαμε νωρίτερα γιατί ήξερα ότι στο δρόμο θα μας σταματούσαν για να μιλήσουν στον Γιώργο. Έτσι για να μην αργήσουμε στο ραντεβού μας, ξεκινούσαμε νωρίτερα».


Αυτές τις στιγμές τόσο ο πατήρ Σπυρίδων, όπως και οι συγγενείς του Γιώργου βρίσκονται δίπλα στη σύζυγο του 45χρονου και στο μικρό του γιο όπου τους φροντίζουν και τους συμπαραστέκονται στον θρήνο τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιγμα εποχικών καταστημάτων: Το ωράριο λειτουργίας – Με ποιο SMS μεταβαίνουμε σε αυτά


Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα τα δύο στα τρία ενεργά κρούσματα - Προβληματισμός για έξι περιοχές


Μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα - Συγκεντρώθηκαν για την επέτειο του Γρηγορόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης