Κορωνοϊός - Ουγγαρία: «Όχι» σε νέα μέτρα παρά τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ουγγαρία: «Όχι» σε νέα μέτρα παρά τα κρούσματα

Ο αριθμός των θανάτων ήταν ο τρίτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί παρά το μερικό lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα

coronavirus__ogg
Η Ουγγαρία δε σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε περισσότερους περιορισμούς για να ανακόψει τη διασπορά του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, παρόλο που υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σταθερή αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τα στοιχεία για τα κρούσματα και πάλι την επόμενη εβδομάδα για να αξιολογήσει τις αποφάσεις της, δήλωσε ο προσωπάρχης Γκεργκέλι Γκούλιας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τα ισχύοντα μέτρα και δεν θα υπάρξει αλλαγή έως την κυβερνητική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Γκούλιας.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 6.360 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η δεύτερη υψηλότερη ημερήσια αύξηση από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο αριθμός των θανάτων -115 νεκροί- ήταν ο τρίτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί παρά το μερικό lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η χώρα έκλεισε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα εστιατόρια και επέβαλε διευρυμένη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 11 Νοεμβρίου ενώ αυτή την εβδομάδα περιόρισε τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων προκειμένου να προστατευτούν οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Γκούλιας δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη διενέργεια περισσότερων τεστ, μεταξύ άλλων σε δασκάλους και εργαζομένους στις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, μια κίνηση που ξεκίνησε αυτό τον μήνα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΕ - Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών

Πιθανόν να βγει και σήμερα από το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η βαρυποινίτισσα που παραθέτει... σεμινάρια Ποινικού Δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης