ΗΠΑ: «Μην ταξιδέψετε για τη Γιορτή των Ευχαριστιών» καλεί το αμερικανικό CDC

ΗΠΑ: «Μην ταξιδέψετε για τη Γιορτή των Ευχαριστιών» καλεί το αμερικανικό CDC

Ισχυρές συστάσεις για περιορισμό των ταξιδιών από τον αμερικανικό Οργανισμό Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, ενοψει του Thanksgiving – Καλούν τους πολίτες να ακυρώσουν τα σχέδια με τους συγγενείς τους εκτός νοικοκυριού

thanksgiving
Έκκληση προς τους Αμερικανούς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού στην «Γιορτή των Ευχαριστιών» απηύθυνε το Αμερικανικό Κέτρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, που εξέδωσε οδηγία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το CDC κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν κατά την περίοδο των διακοπών και να σκεφτούν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για συναντήσεις με συγγενείς εκτός των νοικοκυριών.

«Εν μέσω κρίσιμης φάσης, το CDC συνιστά να μην γίνονται ταξίδια την περίοδο του Thanksgiving» ανέφερε αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Μάλιστα, εξέφρασε ανησυχία, λόγω των στοιχείων που δείχνουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των νοσηλειών και των θανάτων. Μάλιστα ο οργανισμός δεν ανησυχεί μόνον για τον τρόπο μεταφοράς, αλλά και για τα σημεία αναμονής.

«Όταν οι άνθρωποι περιμένουν σε σειρά για να φτάσουν σε λεωφορεία ή αεροπλάνα, η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων γίνεται πολύ πιο δύσκολη κι η μετάδοση ιών πολύ πιο πιθανή» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο οργανισμός ανησυχεί ότι η περίοδος των διακοπών θα επιταχύνει την επιτάχυνση του κορωνοϊού. Σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται τα πιο ηλικιωμένα μέλη που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με κρούσματα.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, το CDC καλεί τους Αμερικανούς που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν να το κάνουν με όσο πιο ασφαλή τρόπο γίνεται, φορώντας μάσκες και τηρώντας κοινωνικές αποστάσεις, ακόμη και στα τραπέζια με άτομα που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό. Πάντως, η κύρια σύσταση είναι προς τους πολίτες να γιορτάσουν τη Γιορτή των Ευχαριστιών στο σπίτι με άτομα που μοιράζονται το ίδιο νοικοκυριό.



Ειδήσεις σήμερα:

Μόσιαλος για το εμβόλιο της Οξφόρδης: 99% αποτελεσματικότητα και στους ηλικιωμένους


Διευθυντής ΜΕΘ στο ΓΝ Λάρισας: «Ένας 80χρονος αποχαιρέτησε με βιντεοκλήση τους δικούς του»


Σαρηγιάννης: Χωρίς μέτρα θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης