Κορωνοϊος - Τουρκία: Μεγαλώνει η ανησυχία - Στην Πόλη το 40% των κρουσμάτων

Κορωνοϊος - Τουρκία: Μεγαλώνει η ανησυχία - Στην Πόλη το 40% των κρουσμάτων

Πενταπλάσια στην Κωνσταντινούπολη τα περιστατικά μολύνσεων σε σχέση με την Άγκυρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

covid_turkey
Εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Τουρκία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαρετίν Κοτσά, έπειτα από αύξηση του αριθμού των περιστατικών τις τελευταίες ημέρες.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας που βρέθηκε στην Προύσα, διευκρίνισε ότι το 40% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα περιστατικά είναι πενταπλάσια από ό,τι στην Αγκυρα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Προύσα και στα περίχωρά της, χαρακτηρίζονάς την «κρίσιμη», καθώς σε σύγκριση με τα μέσα Σεπτέμβρη, τα καθημερινά κρούσματα σήμερα είναι τριπλάσια.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν χθες επισήμως 2.102 νέα κρούσματα της επιδημίας, εννοώντας ως κρούσματα τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει συμπτώματα, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον περασμένο Μάιο, όταν η Αγκυρα επέβαλε σειρά περιοριστικών μέτρων. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε χθες στους 9.584, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Κλείσιμο
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι οι αρχές σχεδιάζουν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, όπως εντολή παραμονής στο σπίτι για τους νεότερους και τους ηλικιωμένους, την εφαρμογή lockdown για το Σαββατοκύριακο, αλλά θα αποφευχθούν μέτρα που θα πλήξουν την οικονομική ανάκαμψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Mαρία Μπακάλοβα: Ποια είναι η 24χρονη Βουλγάρα που εξέθεσε τον Ρούντι Τζουλιάνι

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης