Στρατιώτες πέταξαν τις στολές και ενώθηκαν με το πλήθος!

Στρατιώτες πέταξαν τις στολές και ενώθηκαν με το πλήθος!

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ο Χόσνι Μουμπάρακ θα ανακοινώσει την παραίτησή του σήμερα

Στρατιώτες πέταξαν τις στολές και ενώθηκαν με το πλήθος!
Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στην πλατεία Ταχρίρ αναμένοντας το μήνυμα του προέδρου Μουμπάρακ, όπου σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα ανακοινώσει την παραίτησή του σήμερα. Παρ’ όλο που πέφτει βροχή στο Κάιρο η συγκέντρωση συνεχώς μεγαλώνει, ενώ το κλίμα κυριαρχείται τόσο από ηρεμία, όσο και από ανυπομονησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr,  φαντάροι που περιφρουρούσαν την πλατεία έβγαλαν τις στρατιωτικές τους στολές και ενώθηκαν με το πλήθος. Αξιωματικοί φαίνεται να τους αναζητούν μέσα στη διαδήλωση, αφού ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του στρατού είναι να μην πάρει άμεσα θέση υπέρ των διαδηλωτών του καθεστώτος. Επιθυμία του στρατού είναι να διαφυλάξει την ηρεμία και την ασφαλή μετάβαση της εξουσίας, όμως όπως φαίνεται κάποιοι απλοί στρατιώτες διαφωνούν…    

Οι διαδηλωτές περιμένουν όχι μόνο την είδηση της παραίτησης, αλλά και τη διατύπωση της πιθανής δήλωσης, αφού από αυτή θα εξαρτηθεί η απόφασή τους αν θα παραμείνουν στην Ταχρίρ. Υπενθυμίζεται ότι στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η αποχώρηση όχι μόνο του Προέδρου αλλά ολόκληρου του καθεστώτος συμπεριλαμβανομένου του νυν αντιπροέδρου Ομάρ Σουλεϊμάν. Επίσης ζητούν να μην φύγει από τη χώρα αλλά να παραμείνει για να δικαστεί για οικονομικά σκάνδαλα και πολιτικές δολοφονίες.  

Είναι η 17η ημέρα των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και οι πληροφορίες θέλουν επίσης το στρατό της χώρας να προβαίνει, εντός της ημέρας, σε μια «ανακοίνωση», με την οποία θα «απαντά» στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Όπως μεταδόθηκε από δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο, το ανώτατο συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε συνάντηση, χωρίς να δώσει ωστόσο καμιά άλλη λεπτομέρεια.
Κλείσιμο

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Αχμέντ Σαφίκ, δήλωσε στο αραβικό δίκτυο του BBC ότι το σενάριο της παραίτησης Μουμπάρακ έχει συζητηθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης