Αρμενία: Καταρρίψαμε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Αρμενία: Καταρρίψαμε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, στις επαρχίες Κοτάικ και Γκεγαρκούνικ

armenia-azer
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ανακοίνωσ ότι οι δυνάμεις της χώρας του κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις επαρχίες κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν.

Αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι είδε φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό της πρωτεύουσας, εν μέσω των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον Πασινιάν, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, στις επαρχίες Κοτάικ και Γκεγαρκούνικ, ενώ συνεχίζονται, για πέμπτη ημέρα, οι συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, την ίδια στιγμή που στο παρασκήνιο διεξάγεται ένα πραγματικό διπλωματικό θρίλερ, με την εμπλοκή κατά κύριο λόγο της Τουρκίας και της Ρωσίας και κατά δεύτερο των διεθνών δυνάμεων, οι οποίες αρκούνται σε συστάσεις για παύση του πυρός.

Αδιάλλακτες και αποφασισμένες να συνεχίσουν τις συγκρούσεις, αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, εμφανίστηκαν οι κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η Αρμενία ήταν η πρώτη χώρα που ανέφερε ότι Σύροι μαχητές, σύμμαχοι της Τουρκίας, στάλθηκαν για να πολεμήσουν στο μέτωπο του Καραμπάχ, κάτι που το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει, κατηγορώντας με τη σειρά του το Γερεβάν ότι αναπτύσσει βετεράνους του πολέμου στη Συρία.

Λαβρόφ-Τσαβούσογλου: Ανεπίτρεπτη η εμπλοκή ξένων μαχητών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Τούρκος ομόλογος του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, υπογράμμισαν ότι είναι ανεπίτρεπτη η εμπλοκή στη διένεξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μαχητών από άλλες περιοχές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Κλείσιμο
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπογραμμίστηκε η απαίτηση για σταθμισμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο στο Μπακού και το Γερεβάν».

Οι δύο υπουργοί τάχθηκαν επίσης υπέρ του άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στην Αττική δύο στα τρία κρούσματα - Γιατί εκτινάχθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων

Πρωτοκολλήθηκε το τουρκολιβυκό μνημόνιο στον ΟΗΕ - «Η συμφωνία είναι άκυρη» επαναλαμβάνει η Αθήνα

Γηροκομείο: Η ιδιοκτησία μιλά για... ατομική ευθύνη μετά τα 41 κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης