Κορωνοϊός: Η Ιταλία θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τέλη Ιανουαρίου
Κανονικά λήγει στις 15 Οκτωβρίου
Η κυβέρνηση Κόντε είναι πιθανό να αποφασίσει παράταση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αποφασίσθηκε λόγω κορωνοϊούκαι η οποία κανονικά λήγει στις 15 Οκτωβρίου, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικάμέσα ενημέρωσης.
Τα μέλη της ειδικής επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης παράτασης και το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ.
Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην Ιταλία, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, συνεχίζει να είναι σχετικά περιορισμένη, αλλά υπάρχει φόβος ότι με την πτώση της θερμοκρασίας (ιδίως απο τον Νοέμβριο και πέρα) η όλη κατάσταση δεν αποκλείεται να προσλάβει και πάλι ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη