Δεν θα συναντήσει τον Πομπέο ο πάπας λόγω... παρέμβασης των ΗΠΑ στις σχέσεις Αγίας Έδρας - Κίνας

Δεν θα συναντήσει τον Πομπέο ο πάπας λόγω... παρέμβασης των ΗΠΑ στις σχέσεις Αγίας Έδρας - Κίνας

O Μάικ Πομπέο ζήτησε από το Βατικανό να μην ανανεώσει τη διετή συμφωνία του με την Κίνα

vatican_pope__2_
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναμένεται μεθαύριο στη Ρώμη για συναντήσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αλλά και για να μεταβεί στο Βατικανό.

Σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αποκαλύπτει σε άρθρο της ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να συναντήσει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, παρά το ότι, πριν μια εβδομάδα, σειρά ειδησεογραφικών πρακτορείων μετέδιδαν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είχε επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την La Repubblica, επισήμως, η Αγία Έδρα έκανε γνωστό ότι ο ποντίφικας δεν συναντά πολιτικά πρόσωπα από χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. H εφημερίδα της Ρώμης, όμως, γράφει οτι ο πραγματικός λόγος δεν είναι αυτός: συνδέεται με δήλωση με την οποία ο Μάικ Πομπέο ζήτησε από το Βατικανό να μην ανανεώσει τη διετή συμφωνία του με την Κίνα, η οποία του επιτρέπει να ορίζει καθολικούς επισκόπους στην χώρα. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, κανονικά, αναμένεται να ανανεωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την La Repubblica, o Φραγκίσκος θεώρησε την συγκεκριμένη, γραπτή παρέμβαση του Πομπέο μέσω διαδικτύου, ως ανάμειξη σε εσωτερικά ζητήματα της Αγίας Έδρας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Οι διάσημοι Τούρκοι σχεδιαστές που αποδομούν τον Ερντογάν και εγκαταλείπουν τη χώρα τους

Αυτές είναι οι 11 περιοχές που η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους

Γυμνές καθαρίστριες: Κάνουν χρυσές δουλειές λόγω κορωνοϊού σε βρετανικά σπίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης