LIVE

Κορωνοϊός

Αυτές είναι οι 11 περιοχές που η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους

maska_2

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθιερώνει ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους 11 περιοχών – Ποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλουν τη λειτουργία τους 12-5

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου.

Αναστολή και όροι λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στις παραπάνω περιοχές η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery), για τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών, καθώς και drive-through και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων που ασκούν τις δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ της παρούσας.

Η απόφαση καταλαμβάνει και τις όμοιες δραστηριότητες που παρέχονται εντός των τουριστικών καταλυμάτων. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι 4 άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα 6 άτομα.

Aναστέλλεται η λειτουργία υπαίθριων αγορών αλλά επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως ακολούθως:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας μέχρι και 20 ημερολογιακές ημέρες. Στα φυσικά πρόσωπα για κάθε παράβαση το διοικητικό πρόστιμο είναι 150 ευρώ.

Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών

Η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες, καπνοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, αναστέλλεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η αναστολή δεν καταλαμβάνει τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τους αυτόματους πωλητές αγαθών, εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών.

Επιτρέπονται οι εργασίες προετοιμασίας, παραγωγής και συντήρησης από το προσωπικό εργασίας των επιχειρήσεων όταν είναι κλειστές και στις επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά παράβαση της νομοθεσίας επιβάλλεται για κάθε παράβαση, πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Αναστολή πραγματοποίησης εκδηλώσεων

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού. Στις επιχειρήσεις ή τα φυσικά πρόσωπα που οργανώνουν εκδηλώσεις διασκέδασης, κατά παράβαση της απόφασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.


Υποχρέωση χρήσης μάσκας

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Από την υποχρέωση εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Για κάθε παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Βύρωνα: Απειλήθηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων - Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου - Φωτογραφίες


Βρετανία: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στη συγκέντρωση κατά των νέων μέτρων στο Λονδίνο


Στα 315 τα νέα κρούσματα, τα 165 στην Αττική - 7 οι νεκροί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (58)

Polykarpos Markaras

Κοψτε την Εξαπάτηση βαρεθηκαμε

Και υιός

Όποιος δεν θέλει να φοράει μασκουλα να υπογραφεί χαρτί και να μην δικαιούται να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αλλά και να πληρώνει τα νοσηλεία από κρούσματα στα οποία έχει ευθύνη σε περίπτωση που είναι φορέας Ασυμπτωματικος. Να δούμε ποιος θα υπογράψει... Ψακασμενοι παντογνωστες!!

Ερικα Γκρινμπεργκ

Καλή ιδέα 👍

Καλή ιδέα αλλά μή εφαρμόσιμη

Οπως και το να ψηφίζουν πολίτες υψηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά δεν θα ήταν δημοκρατικό...

Αγύριγο κεφάλι

Η ... όλη διαφορά μας μία μασκούλα είναι!____Να την συνηθίσουμε γιά κάποιο χρόνο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο!_________Μία μικρή__μασκούλα___που θα μας απαλλάξει από τις περιπέτειες μίας βαρύτατης ασθένειας, ή από τον κίνδυνο του ΘΑΝΑΤΟΥ!___Ίσως και πολλών συν-ανθρώπων μας!_____Μία ...μασκούλα είναι η διαφορά μας!..____Τι είναι μία μικρή μασκούλα εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος;__Τίποτα το σπουδαίο δεν είναι!.. ________(Θα αρχίσω να παριστάνω την Μεγάλη Κατίνα ΠΑΞΙΝΟΥ στον “Ματωμένο Γάμο” του Λόρκα!_____Που έλεγε θρηνωδούσα μετά το ΚΑΚΟ που έγινε:___”Τι είναι αυτό το μαχαίρι;___Ένα τόσο πολύ ΜΙΚΡΟ μαχαιράκι είναι!____Και είναι δυνατόν άραγε αυτό το ΜΙΚΡΟ Μαχαίρι να έκανε τόσο ΜΕΓΑΛΟ κακό;”).

Ερικα Γκρινμπεργκ

👏👏👏

Αγύριγο κεφάλι

To zήτημα είναι ΝΑ ΜΗΝ καταρρεύσει το ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ από τους πολλούς ΑΣΘΕΝΕΙΣ οι οποίοι αν ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ τα πράγματα θα τους πηγαίνουν ΣΩΡΗΔΟΝ στα Νοσοκομεία!________Και τότε ξέρετε κάτι;_____Χμ!___Εδώ είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σενάριο!___________Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ και να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ τα Νοσοκομεία Ιατροί και Νοσοκόμες!..________Πάνε να προσφέρουν τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ τους οι Άνθρωποι σε Χώρους ΔΟΥΛΕΙΑΣ!__________Δεν θα τους υποχρεώσει ΚΑΝΕΙΣ να πάνε σε ...ΧΩΡΟΥΣ Θανάτου!______Το αντιλαμβάνεστε αυτό που μπορεί να γίνει;____(Δεν μιλάω μόνο γιά την Ελλάδα!____Αλλά Παγκοσμίως δύναται να γίνει!..)._____________Μην προκαλούμε τα ΟΡΙΑ κάποιων!________Επαναλαμβάνω:_______ Μην προκαλούμε τα ΟΡΙΑ κάποιων!_____(Δεν είναι πάντα ..."υποχρεωμένοι"!..).

Jim Morrison

Θα κανεις εσυ την νοσοκομα τοτε ... τι καλυτερο για σενα! Το ονειρο σου πραγματικοτητα

Theodore Christofis

Αντε ρε ηλίθιε σταμάτα επιτέλους την προπαγάνδα

....

Μπορούν να παραιτηθούν εάν και όσοι δεν μπορούν...υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τρουπώσουν, όπως τρούπωσαν και αυτοί

Αγύριγο κεφάλι

To zήτημα είναι ΝΑ ΜΗΝ καταρρεύσει το ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ από τους πολλούς ΑΣΘΕΝΕΙΣ οι οποίοι αν ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ τα πράγματα θα τους πηγαίνουν ΣΩΡΗΔΟΝ στα Νοσοκομεία!________Και τότε ξέρετε κάτι;_____Χμ!___Εδώ είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σενάριο!___________Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ και να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ τα Νοσοκομεία Ιατροί και Νοσοκόμες!..________Πάνε να προσφέρουν τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ τους οι Άνθρωποι σε Χώρους ΔΟΥΛΕΙΑΣ!__________Δεν θα τους υποχρεώσει ΚΑΝΕΙΣ να πάνε σε ...ΧΩΡΟΥΣ Θανάτου!______Το αντιλαμβάνεστε αυτό που μπορεί να γίνει;____(Δεν μιλάω μόνο γιά την Ελλάδα!____Αλλά Παγκοσμίως δύναται να γίνει!..)._____________Μην προκαλούμε τα ΟΡΙΑ κάποιων!________Επαναλαμβάνω:_______ Μην προκαλούμε τα ΟΡΙΑ κάποιων!_____(Δεν είναι πάντα "υποχρεωμένοι"!..).

Αγύριγο κεφάλι

Αγαπητοί μου, ΣΗΜΕΡΑ που μιλάμε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 4.100.000 ΕΝΕΡΓΕΣ περιπτώσεις ΑΣΘΕΝΩΝ εκ κορωναϊού!______Το καταλαβαίνετε αυτό ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;_______Καταλαβαίνετε ΚΑΘΟΛΟΥ (έστω λίγο) ότι ΑΝ αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους και χωρίς Μάσκες και Μέτρα, ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!_______ΟΛΟΙ!_________ΟΛΟΙ!_____Το καταλαβαίνετε αυτό ΤΙ ... Σημαίνει; __________Δεν θα υπάρχει τότε ΟΥΤΕ Νοσοκόμα να ρθει να μας βάλει τον ορό στο Νοσοκομείο!_________Έλεος δηλαδή, με το ΜΙΚΡΟ μυαλό σας!_______ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

No fear

Άν ήταν έτσι όντως αγαπητέ τρομαγμένε, οι ΗΠΑ και Ε.Ε θα είχαν ήδη αγοράσει το Ρώσσικο εμβόλιο. Αντι για αυτού σφυρίζουν αδιάφορα (?!?) και ...επιβάλουν μέτρα, περιμένοντας το δικό τους $ εμβόλιο (το 2021). Δεν σε προβληματίζει αυτό??

Αγύριγο κεφάλι

Αγαπητοί μου, ΣΗΜΕΡΑ που μιλάμε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 4.100.000 ΕΝΕΡΓΕΣ περιπτώσεις ΑΣΘΕΝΩΝ εκ κορωναϊού!______Το καταλαβαίνετε αυτό ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;_______Καταλαβαίνετε ΚΑΘΟΛΟΥ (έστω λίγο) ότι ΑΝ αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους και χωρίς Μάσκες και Μέτρα, ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!_______ΟΛΟΙ!_________ΟΛΟΙ!_____Το καταλαβαίνετε αυτό ΤΙ ... Σημαίνει; __________Δεν θα υπάρχει τότε ΟΥΤΕ Νοσοκόμα να ρθει να μας βάλει τον ορό στο Νοσοκομείο!_________Έλεος δηλαδή, με το ΜΙΚΡΟ μυαλό σας!_______ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Καρναβάλια

Για τα καρναβάλια καλά πάμε από δωωωωω🤣🤣🤣🤣🤣

Αποτυχία η μάσκα

Σε όλη σχεδόν την Ευρώπη καταργειται η χρήση μάσκας στους ανοιχτούς χώρους. Δεν προσφέρει το παραμικρό. Μελέτες το έδειξαν αυτό. Να περπατάς μόνος σου στον δρόμο και να φοράς μάσκα? Εάν είσαι ηλιθιος μόνο μπορείς να το κάνεις αυτό. Το ποσοστό υποστήριξης των μέτρων τον Απρίλιο έφτανε το 80 %. Σήμερα κατέβηκε στο 50 % και θα φτάσει σε κάτι λίγους γραφικούς. Χαλαρώστε και σοβαρευτειτε. Αποστάσεις, πλύσιμο χεριών και ατομική ευθύνη. Η χρήση μάσκας είναι μια γελοιότητα και εξεφτελισμις του άνθρωπου.

Αγύριγο κεφάλι

Και οι Αυθεντίες των Καθηγητών όλων των Πανεπιστημίων των Ιατρικών Σχολών του Κόσμου, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι ΛΕΝΕ, έτσι; ________Είσαι ... Φοβερός!..

Nικος

Μπούρδες γράφεις, κανένα τέτοιο επιστημονικό πόρισμα δεν υπάρχει για τη χρήση των μασκών. Τουναντίον. Ακόμα και στη Σουηδία, που με την πειθαρχία και την κοινωνικη αποστασιοποίηση είχαν πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, την περασμένη βδομάδα ανέβηκαν και πάλι τα κρούσματα και οι επιστήμονες εξήραν το θετικό ρόλο δυνητικής χρήσης των μασκών.

Ιωάννης

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής. Α ρε δούλεμα που πέφτει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης