The Fat Zine: «Τα πάχη μου, τα κάλλη μου» τώρα και σε περιοδικό

The Fat Zine: «Τα πάχη μου, τα κάλλη μου» τώρα και σε περιοδικό

Το περιοδικό Fat Zine μάχεται κατά της απενοχοποίησης του πάχους - Τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου τεύχους θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του κινήματος Black Lives Matter

FatZine_01
Όχι μόνο ένα, αλλά πολλά βήματα πέρα από τη συμφιλίωση με το αυξημένο σωματικό βάρος, τον ακόμη πιο αυξημένο όγκο, τις δίπλες από υπερβάλλον λίπος και την υπερβολική δόση σάρκας γενικώς, πραγματοποιούν οι εκδότριες του Fat Zine, Τζίνα Τόνικ και Κλόι Σέπαρντ, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα τη σταδιοδρομία του στον ειδικό τύπο, της Βρετανίας και της υδρογείου.

Όπως μαρτυρά ο τίτλος του (εν μέρει λογοπαίγνιο με τον όρο fanzine, δηλαδή περιοδικό εναλλακτικό, κάπως περιθωριακό κ.λπ) το Fat Zine μάχεται κατά της απενοχοποίησης του πάχους. Και, αντιστοίχως, αναδεικνύει και επιβραβεύει την ιδιαίτερη ομορφιά των ευτραφών. Κυριών, κατά κύριο λόγο.

FatZine_02


«Το Fat Zine δημιουργήθηκε από χοντρούς για χοντρούς και για όσους νοιάζονται» αναγράφεται, μαχητικά και ακομπλεξάριστα, στην ιστοσελίδα του περιοδικού, www.thefatzine.com.

FatZine_04
 

Κλείσιμο
Στην ύλη του παρθενικού τεύχους, εκτός από πλήθος καλλιτεχνικών φωτογραφιών και παρουσιάσεις έργων τέχνης εμπνευσμένες από το κάλλος του λίπους, περιλαμβάνονται συνεντεύξεις και άρθρα, με κεντρικό άξονα την ελεύθερη έκφραση της «χοντρής κοινότητας» (fat community) όπως την αναφέρουν οι συντελεστές του Fat Zine.

FatZine_05


Στις σελίδες του περιοδικού επιχειρείται μια ανατομία της μοναξιάς και της περιθωριοποίησης την οποίαν υφίστανται άτομα βάσει του συγκεκριμένου σωματότυπου. Διευκρινίζεται δε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου τεύχους θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter, καθώς και σε ιδέες οι οποίες αναζητούν χρηματοδότηση μέσω δωρεών από το κοινό (crowdfunding).

FatZine_06


Το τεύχος υπ. αριθμόν 1 του Fat Zine, συνολικής έκτασης 100 σελίδων μεγέθους Α5, με γενναία ύλη σε ποιότητα και ποσότητα, έγινε ανάρπαστο και ήδη εξαντλήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε αναστολή η έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca - Ασθενής εμφάνισε σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση

NBA, play off: Έλειπε ο Αντετοκούνμπο, αποκλείστηκαν οι Μπακς, 103-94 από τους Χιτ

Μπερλουσκόνι: «Πραγματική κόλαση ο κορωνοϊός» - Η αναφορά στον Πλάτωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης