Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνταγματικού δημοψηφίσματος

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνταγματικού δημοψηφίσματος

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ψάχνει τρόπους για να κατευνάσει τη λαϊκή οργή – Αναφέρθηκε στην ιδέα δημοψηφίσματος, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες

belarus_diadil
Την τακτική του «στρίβειν δια του συνταγματικού δημοψηφίσματος» φαίνεται ότι ακολουθεί ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, που προσπαθεί να αντιμετωπίζει το τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης που αντιμετωπίζει.

Ο Λουκασένκο αναφέρθηκε στην ιδέα ενός συνταγματικού δημοψηφίσματος. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τους όρους, το χρονοδιάγραμμα ή το περιεχόμενό του.

Η κίνηση έρχεται μετά τη νέα διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων οπαδών της αντιπολίτευσης την Κυριακή στο Μινσκ, για τρίτο διαδοχικό Σαββατοκύριακο, προκειμένου να καταγγείλουν την επανεκλογή του Λουκασένκο στις 9 Αυγούστου, καθώς τη θεωρούν αποτέλεσμα νοθείας.

«Ειδικοί εργάζονται για μια αναθεώρηση»

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, «ειδικοί», ανάμεσά τους δικαστές και το Ανώτατο Δικαστήριο, εργάζονται αυτή τη στιγμή για μια αναθεώρηση του θεμελιώδους νόμου που θα τεθεί στη συνέχεια «σε δημοψήφισμα».

«Θα ήθελα αυτές οι αλλαγές να κάνουν την κοινωνία μας να προχωρήσει μπροστά. Θα επιμείνουμε στις αλλαγές αυτές και θα προτείνουμε τέτοιες αλλαγές στον λαό μας», δήλωσε ο Λουκασένκο σε μια συνάντηση εργασίας.

Ο πρόεδρος δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια για αυτό το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης, στο οποίο είχε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν και το οποίο η Μόσχα χαρακτήρισε μια υποσχόμενη διαδρομή για την έξοδο από την κρίση.

Παραδέχθηκε πως η Λευκορωσία διέπεται από ένα «λίγο αυταρχικό σύστημα» και έκανε λόγο για μια ενδεχόμενη δικαστική μεταρρύθμιση.

Όπως είπε, πρόκειται να διασφαλιστεί πως «το σύστημα λειτουργεί χωρίς να συνδέεται με ένα άτομο, περιλαμβανομένου του Λουκασένκο».

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με δύο εκρήξεις σε εστιατόρια στα Αραβικά Εμιράτα - Τρεις νεκροί, πολλοί τραυματίες

Κρίσιμη εβδομάδα για τη Λέσβο: Επί ποδός οι αρχές για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού

Super League 1: «Μπλόκαραν» την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος οι τηλεοπτικά «άστεγοι»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης