Κορωνοϊός - Πούτιν: «Θα έχουμε και δεύτερο εμβόλιο μέσα στον Σεπτέμβριο»

Κορωνοϊός - Πούτιν: «Θα έχουμε και δεύτερο εμβόλιο μέσα στον Σεπτέμβριο»

Το Ινστιτούτο Vektor στο Νοβοσιμπίρσκ, εργάζεται για το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο - Τι είπε για τις δοκιμές του «Sputnik V»

putin_main
Μπορεί ακόμα το εμβόλιο που ενέκρινε η Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το περίφημο «Sputnik V», να μην έχει ολοκληρώσει ακόμα τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, ώστε να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του, ωστόσο σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν φρόντισε να ρίξει νέα «βόμβα» σε αυτό τον τομέα.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε γνωστό πως μετά την ανάπτυξη του Sputnik V, η Ρωσία «θα έχει και νέο εμβόλιο κατά της λοίμωξης Covid-19 τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πούτιν στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-24... «το εμβόλιο προετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο και το Ινστιτούτο Vektor στο Νοβοσιμπίρσκ, εργάζεται πάνω σε αυτό».

Ακόμη, μίλησε και για τις δοκιμές που γίνονται για το «Sputnik V», αναφέροντας πως «η ίδια μου η κόρη κάνει δοκιμές στον εαυτό της, το κάνει εθελοντικά. Στις πρώτες δυο μέρες ανέβασε πυρετό, όλα τα άλλα ήταν καλά. Η κατάσταση αυτή επαναλήφθηκε με τον δεύτερο εμβολιασμό, 21 ημέρες μετά. Οι έρευνες για το εμβόλιο θα συνεχιστούν, ωστόσο όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, έχουν γίνει βάσει του ρωσικού νομοθετικού πλαισίου, που συντάσσεται πλήρως με τις διεθνείς πρακτικές». 


Ειδήσεις σήμερα: 

Η Ευρώπη έτοιμη για πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

NAVTEX από Τουρκία για ασκήσεις ανατολικά της Κύπρου: Τι λέει για Oruc Reis

Το Oruc Reis θα συνεχίσει προς Καστελόριζο - «Casus belli» η επέκταση των χωρικών υδάτων, λέει η Yeni Safak

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης