Κορωνοϊός - Κίνα: 19 νέα κρούσματα, τα 13 στο Πεκίνο

Κορωνοϊός - Κίνα: 19 νέα κρούσματα, τα 13 στο Πεκίνο

Τα πέντε ήταν εισαγόμενα και ένα κρούσμα εμφανίστηκε στην επαρχία Χεμπέι, που συνορεύει με το Πεκίνο

covid_china
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 19 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι τα 13 εξ αυτών επιβεβαιώθηκαν στο Πεκίνο, ενώ 5 ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν καταγράφονται περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν στην επικράτεια από το εξωτερικό. Το 19ο κρούσμα εντοπίστηκε στην επαρχία Χεμπέι, που γειτονεύει με το Πεκίνο, κατά το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας επέβαλαν αυστηρά μέτρα μετά τον εντοπισμό εστίας σε χονδρική αγορά τροφίμων σε νότιο προάστιο της μεγαλούπολης των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19. Πέντε ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 382 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου ξέσπασε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.449 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ τα ημερήσια κρούσματα

Κορωνοϊός - Μεξικό: 947 θάνατοι και 5.437 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Περού: Σκέψεις για κρατικοποίηση όλων των κλινικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης